jarstein_web (Foto: Aas, Erlend, © ERL)
jarstein_web (Foto: Aas, Erlend, © ERL)

Landslagsspiller i stolen

Johan har rekonstruert tidenes heldigste OL-gull og vi får landslagsbesøk.

Han er den keeperen som har holdt nullen flest ganger i Tippeligaen med sine ti målløse kamper i Viking-målet. Han fikk sin debut på landslaget i 2007 og har blitt Drillos førstevalg mellom stengene i Jon Knudsens skadefravær. En posisjon han befestet ved å holde nullen mot Portugal og Island i EM-kvalifiseringen. 11.oktober får han en ny sjanse til å holde nullen når han etter all sannsynlighet skal vokte buret for Norge i kvalik-kampen mot Kypros på Ullevål. Ukas gjest er Viking og landslagets Rune Almenning Jarstein.

Flakset seg til gull

Australske Steven Bradbury skrev seg inn i historiebøkene da han tok gull på 1000 meter skøyter kortbaneløp i OL i 2002. Ikke fordi det var Australias første gull i et vinter-OL, men fordi han flakset seg helt til topps.

Han kvalifiserte seg egentlig ikke til semifinalen, men fikk likevel plass da en av løperne foran han ble diskvalifisert. I semifinalen lå Bradbury desidert sist da løperne foran falt slik at Bradbury kunne seile inn til sikker finaleplass. I finalen slo Bradbury-flaksen til igjen og semifinale-scenariet gjentok seg. I utgangen av siste sving falt alle de fire øvrige løperne slik at Bradbury kunne skli forbi og inn til et sensasjonelt OL-gull. Johan fikk med seg Steven Bradbury til å rekonstruere tidenes heldigste OL-gull.

Henrik på landslaget

Henrik begynner å få en lang merittliste innen rugby og har tidligere forsøkt seg på blant annet undervannsrugby, undertøysrugby og rullestolrugby.

Denne gangen har Henrik prøvd seg på Aussie Rules Football, en blanding mellom fotball og rugby. Ikke nok med at Henrik fikk prøve ut sine australske fotball-ferdigheter på landets høyeste nivå, han fikk også sjansen til å spille med flagget på brystet da han dro til Island med det norske landslaget i Aussie Rules Football for å delta i en vaskeekte landslagskamp.

Se Golden Goal torsdager klokken 23:00 på TV2 Zebra og fredager klokken 23:20 på TV 2.

Les alt om «Golden Goal» her!

Har du noe du ønsker deg? Klikk her.

Vil du se andre ønskerepriser? Klikk her.