IKKE EKTE: Falske Iphoner til salgs på et marked i Shanghai tidligere i år. Ifølge Sky News har en falsk versjon av Iphone 5 vært tilgjengelig i flere uker. (Foto: ALY SONG/Reuters)
IKKE EKTE: Falske Iphoner til salgs på et marked i Shanghai tidligere i år. Ifølge Sky News har en falsk versjon av Iphone 5 vært tilgjengelig i flere uker. (Foto: ALY SONG/Reuters)

«Iphone 5» har vært tilgjengelig i flere uker

Mens Apple forbereder seg på lanseringen av sin nye telefon hevder enkelte at den har vært til salgs lenge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld norsk tid går Apple-sjef Tim Cook på scenen i California for å vise frem den nye Iphone 5. Det er som vanlig knyttet store forventninger til hvilke forbedringer og nye funksjoner det nye produktet inneholder.

Men ifølge Sky News kan man allerede få tak i falske utgaver av den nye telefonen på Fangshitong-markedet i Beijing for så lite som 250 kroner.

– Stjålet

– Det nye designet ble stjålet fra Apple og lagt ut på internett, forteller en innehaver av en markedsbod som ønsker å være anonym.

Selgeren hevder at hans toppmodell, som koster rundt 700 kroner, er nøyaktig lik originalen som altså ennå ikke er til salgs. Andre selgere var ikke like skråsikre på at designet på modellen de solgte ville være lik modellen som blir vist frem på scenen i California tirsdag kveld.

De falske telefonene kommer uten garanti og har en touchskjerm som responderer merkbart saktere enn hos orginalen.

Stort problem

Nylig ble fem menn arrestert for å ha produsert og solgt falske Iphoner i Shanghai. Tidligere i år oppdaget myndighetene i landet 22 falske Apple-butikker i byen Kunming like etter at de hadde gått til aksjon og stengt to falske forretninger.

Les også: Dette er ikke en Apple-butikk

Til tross for sporadiske aksjoner fra myndighetene flommer det over av piratkopier i landet. Ifølge Sky News produseres det og omsetter falske merkevarer i Kina for 100 milliarder pund i året.