BESATT: Den amerikanske mannen var bestatt av dronning Elizabeth og resten av kongefamilien i 15 år. Mannen er nå funnet død.  (Foto: PLANET PHOTOS, © PLANET PHOTOS)
BESATT: Den amerikanske mannen var bestatt av dronning Elizabeth og resten av kongefamilien i 15 år. Mannen er nå funnet død. (Foto: PLANET PHOTOS, © PLANET PHOTOS)

Dronning Elizabeths «stalker» funnet død ved slottet

Mannen funnet 100 meter fra Buckingham Palace

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Robert Moore, en 69 år gammel amerikaner, har vært besatt av dronning Elizabeth og den britiske kongefamilien i 15 år, skriver expressen.se. Nå er han funnet død.

Funnet død

Mannen har sendt mengder med post til den engelske dronningen, blant annet 600 sider lange brev, merkelige pakker og bilder.

For noen år siden ble det derimot brått stille fra mannen, melder den svenske avisen.

Les også: Ekspert imponert over dronning Elizabeths tale

Grunnen til at han så brått sluttet å plage hoffet var enkel. På øyen West Island, i en liten sjø i St. James Park som omgir slottet, ble nylig levningene etter Moore funnet.

Alkoholiker med utsikt

Engelsk politi sier at Moore antas å ha ligget død i rundt tre år. Plassen der han ble funnet har full utsikt over dronningens bosted.

– Han kunne ikke funnet en bedre plass enn West Island. Her hadde han utsikt over slottet og var samtidig ikke i fare for å bli oppdaget, sier Mike West i London politiet til Daily mail.

Moore ble funnet på en gul pute, og i klærne til mannen fant politiet passet hans som bekreftet identiteten. Han hadde også knyttet mange vodkaflasker i en snor.

– Uteliggere som drikker pleier å knytte flaskene fast sånn at de våkner om noen prøver å ta alkoholen mens de sover, sier West.

Visste ikke om Moore

Verken dronningen eller andre i kongefamilien skal noen gang ha blitt informert om mannen. Han har heller ingen kjente slektninger.

Politiet kunne ikke si noe om hva som var grunnen til dødsfallet.

Les også: Dronning Elizabeths barnebarn giftet seg