Oslo Børs faller fra start

Nedturen fra mandag fortsatte da Oslo Børs åpnet tirsdag. Etter en halvtimes handel hadde hovedindeksen falt 1,7 prosent til 329,16 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Børsen gikk bratt ned umiddelbart etter åpning, før den flatet ut noe. Og det er fall i full bredde. 47 av selskapene som utgjør hovedindeksen, er i rødt territorium tirsdag formiddag, mens 7 står på stedet hvil, og ti selskaper stiger.

Blant de ti mest omsatte aksjene, er det bare Telenor som er i pluss, og det med skarve 0,1 prosent. Yara er mest omsatt på ukens andre dag, og kursen har falt 3,8 prosent Det er nest verst blant de store; DnB NOR faller noe mer og er ned 3,9 prosent.

Langt verre er det for Fredriksen-rederiet Frontline, som riktignok ikke når opp på topp-ti-listen over de mest omsatte aksjene. 10,3 prosent av selskapets børsverdi forsvant i løpet av den første halvtimen, noe som ifølge E24 skyldes at en av rederiets konkurrenter har søkt konkursbeskyttelse.

Oljeprisen holder seg på omtrent samme nivå som fredag ettermiddag og ligger så vidt over 100-dollarmerket. Et fat koster tirsdag formiddag 100,76. Amerikansk lettolje koster 7648 dollar fatet. (©NTB)