Statsadvokatene Inga Bejer Engh og Svein Holden forlater Oslo Tinghus etter et fengslingsmøte med Anders Behring Breivik.  (Foto: Fredrik Varfjell)
Statsadvokatene Inga Bejer Engh og Svein Holden forlater Oslo Tinghus etter et fengslingsmøte med Anders Behring Breivik. (Foto: Fredrik Varfjell)

Breivik-saken: Vil avhøre vitne i Sveits

Tause om detaljene om vitnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sveitsiske myndigheter har mottatt en rettsanmodning fra Norge om å gjennomføre et vitneavhør i kantonen Fribourg, bekrefter en talsperson for justismyndighetene.

Les også: Politiet jakter ekstrem-bloggere

Tause om detaljer

Ifølge talspersonen Ingrid Ryser er det konkludert med at den norske rettsanmodningen fra 23. september oppfyller de formelle kravene, og at vitneavhøret dermed kan gjennomføres.

Uttalelsene fra Ryser er trykket i papirutgaven av søndagsavisen NZZ am Sonntag, og gjengitt av Berner Zeitung.

Det er ikke offentliggjort noen detaljer om det mannlige vitnet som skal avhøres i forbindelse med etterforskningen av terroren som kostet 77 mennesket livet.

Les også: Professor mener ekstremblogger er i grenseland

Etter terrorhandlingene 22. juli har den sveitiske innenriksetterretningstjenesten NDB sporet opp «mistenkelige personer» som skal ha brukt internett til å hylle Breiviks ideologi, heter det i artikkelen.

Etterforsker tyske spor

For en drøy uke siden ble det kjent at den terrorsiktede 32-åringen kan ha hatt kontakt med tyske nynazister.

Norsk politi skal ifølge magasinet Der Spiegel ha funnet e-postadressene til høyreekstreme i Bayern etter en gjennomgang av adresselisten i Breiviks PC, og deretter ha kontaktet tysk sikkerhetspoliti.

Politiadvokat Christian Hatlo gjorde det da klart at norsk politi ikke kommenterer etterforskningsskritt i utlandet.

– Vi har ikke tenkt å kommentere det som skjer i de enkelte landene i forbindelse med etterforskningen, sa Hatlo til tv2.no.

Les også: Massakren 22. juli minutt for minutt