Slik kan interiøret i en velutstyrt Peugeot 607 se ut   og brukt kan disse fåes helt ned i under 50.000 kroner!
Slik kan interiøret i en velutstyrt Peugeot 607 se ut og brukt kan disse fåes helt ned i under 50.000 kroner!

Alternativ og billig luksus!

Her er noen “glemte og rimelige” luksusbiler.

I et land hvor nært sagt alle skal ha SUV eller diesel-stasjonsvogn er det flott å oppdage glemte skatter. Vi har her plukket ut fire luksuriøse sedaner med bensinmotor.

Og når politikerne ikke helt vet hvordan de nå skal løse dieselfloken de har viklet seg inn i, kan dette til og med være "smarte" kjøp.

LES OGSÅ: På utkikk etter bruktbil? Sjekk Brooms-bruktbilguide før du slår til!

Under 50.000 kroner

Peugeot 607 kom på markedet i 1999 og står seg fortsatt ganske bra designmessig. Her hjemme slo den ikke helt til, mest på grunn av våre bil-vaner og iboende skepsis til alt som er fransk.

Del med dine Facebook-venner

Med en 2,2-liters firer på 158 hk og automat er ikke frasparket noe å skrive hjem om, men du får en stor og komfortabel sedan med et stort bagasjerom på 509 liter.

Utstyrsnivået er høyt og inkluderer skinninteriør, el. stoler med minne, varme i baksete og integrert telefon for å nevne noe.

Dette er Norges billigste 607, men eieren ønsker kun innbytte (!) - og da i en stasjonsvogn. Om dette skyldes den nært forestående eu-kontrollen vites ikke, men det kan nok være lurt å ha noen kroner på bok i tilfelle.

Se hele annonsen her

Rundt 100.000 kroner

Ønsket du deg koreansk luksus var tredjegenerasjonen av Hyundai XG, som kom i 1998, trolig det beste du kunne ende opp med.

Valget stod mellom to V6 motorer på henholdsvis 2,5-liter med 163 hk og en 3,0-liter på 192 hk. Men den mellomstore sedanen ble for dyr, var for lite premium og solgte derfor dårlig her hjemme.

Vi kan vel oppsummere designen slik: jeg vil, jeg vil, men får det ikke til. Bilen bærer preg av et sammensurium av engelsk, amerikansk og litt europeisk innflytelse.

Skjønt, dette er bilen for individualisten og man får unektelig mye bil for rett over 100.000 kroner. Dessuten har den vært jevnlig til service og ut i fra bildene virker den å ha fått god pleie.

Se hele annonsen her

Under 150.000 kroner

Med klare designelementer fra Jaguar S-Type anno 1963 har den moderne varianten måtte tåle kritikk for sin litt spesielle retro-front. Det engelske bilprogrammet Top Gear, med Jeremy Clarkson i spissen, har gitt den et ufortjent dårlig rykte.

S-Type har måttet tåle en del kritikk for utseendet, og på bruktmarkedet får du nå disse bilene til under 150.000 kroner.
S-Type har måttet tåle en del kritikk for utseendet, og på bruktmarkedet får du nå disse bilene til under 150.000 kroner.

Eieren av denne flotte “katten” har nylig handlet seg ny bil og derfor senket prisen ytterligere. Du kan dermed bli eier av en sober luksusbil for under 150.000 kroner.

Jaguaren innfrir også innvendig, her kan du la fingrene gli over skinn og ekte treverk. Dessuten får du glede av navigasjon, integrert telefon og en silkemyk V6-er på 3,0-liter og 238 hk.

Dette er en kommende klassiker, men trolig ikke et investeringsobjekt. Bruk den heller som en flott bil nummer to.

Se hele annonsen her

Under 200.000 kroner

Vår siste utvalgte er nyest, dyrest og har lavest km.stand. Nesten 200.000 kroner må du ut med for å ratte rundt i noe helt spesielt.

Lancia Thesis er også den eneste i dette selskapet som stiller med 2,0-liters turbomatet motor på 5 sylindre, 185 hk og 6-trinns manuell girkasse.

Bilen var i produksjon i tidsrommet 2002-2009 og svært få har funnet veien hit. Så dette er nok bilen for deg som er glad i oppmerksomhet og vil skille deg mest mulig ut.

Foruten skinn og treverk inneholder utstyrslista navigasjon, Bose-stereo på 11 høyttalere, regn og parkeringssensorer etc.

Vi drister oss til en lett omskrivning av et kjent uttrykk: Har du lyst har du lov, har du vett pruter du!

Se hele annonsen her