Charlie Murphy (Foto: Joy Scheller, © ah)
Charlie Murphy (Foto: Joy Scheller, © ah)

Eddie Murphys storebror Charlie Murphy: – Folk vet godt hvem jeg er

Norgesaktuelle Charlie Murphy er komiker, og ble irritert da han fikk spørsmål om hva slags standup han driver med. For alle vet da det!

Charlie Murphy er komiker i likhet med sin lillebror Eddie Murphy. Onsdag kommer han til Norge med standupshowet sitt «Acid Trip».

I den forbindelse gjør han intervjuer i forkant, men da «God Kveld Norge» kom i skade for å be ham beskrive sin type standup, tente han på alle pluggene.

– Hvordan kan du i det hele tatt spørre meg om noe sånt? Jeg har masse klipp liggende ute på YouTube, jeg er på TV, folk kjenner meg, svarte han irritert.

Gjør ting riktig

– Spørsmålet var ikke ment som en fornærmelse, men heller for å gi deg en mulighet til å fortelle om showet ditt til våre lesere med dine egne ord. For det kan jo hende at ikke hver eneste nordmann har kjennskap til det.

– Jeg blir ikke fornærmet, jeg er bare lei av journalister som stiller dumme spørsmål. Og greit, kanskje ikke alle nordmenn kjenner meg, men alle nordmenn liker ikke komedie heller. Så hva kan jeg si? Jeg er bare meg selv og jeg snakker om ting som foregår i livet mitt. Og jeg gjør åpenbart noe riktig, siden vi har turnert hele USA og Canada rundt og nå blitt invitert til Skandinavia, slår han fast.

Berømt lillebror

Før Charlie ble komiker, jobbet han i den amerikanske marinen i seks år. Han sluttet i 1984, og begynte deretter å jobbe for Eddie Murphy som manusforfatter.

Etterhvert ble han også skuespiller, og han er mest kjent er han for sin medvirkning på «Chapelle's Show». Selv om Charlie har samarbeidet med Eddie tidligere, benekter komikeren at han ber sin berømte bror om råd når han syr sammen nye standup show.

– Jeg ringer hverken ham eller Chris Rock for å høre hva de synes. Vi har jo totalt ulike stiler som standupkomikere, påpeker han.

Beskytterinstinkt

Charlie forteller også at han og broren har et kjempegodt forhold.

– Jeg føler trang til å beskytte ham og alle andre jeg er i familie med, forteller Charlie, og legger til at det derfor kan være tøft å se historier om sin berømte bror i tabloidene.

Eddie Murphy har havnet i hardt vær blant annet etter å ha nektet for å være faren til Spice Girls-stjernen Mel Bs ufødte barn, noe som viste seg å ikke stemme. Det ble også skandale da politiet stoppet ham i bilen sin sammen med en prostituert transvestitt.

Les også:Spice-Mel B: – Det var en forferdelig tid

– Jeg leser ikke sånne blader. Hvis det står løgner så bryr jeg meg ikke, men jeg kan føle skam hvis historiene er sanne, sier han, uten å utdype noe mer hvilke historier han sikter til.

Selv om rampelyset kan være plagsomt til tider, er Charlie veldig takknemmelig for sin karriere.

– Det er en velsignelse å ha denne jobben, avslutter han.

Charlie Murphy opptrer på Sentrum Scene onsdag 5. oktober.