SPESIELL BUSSTUR: Vegard Dyrstad fikk ikke sitte å slappe av i setet sitt da Sogndal kjørte buss tilbake fra Fredrikstad søndag. (Foto: sogndalfotball.no/)
SPESIELL BUSSTUR: Vegard Dyrstad fikk ikke sitte å slappe av i setet sitt da Sogndal kjørte buss tilbake fra Fredrikstad søndag. (Foto: sogndalfotball.no/)

Sogndal-spiller endte opp i bagasjerommet på bussen

Vegard Dyrstad tapte i kortspill - måtte finne ny sitteplass.

Søndag kveld var Sogndal på besøk i Fredrikstad, hvor de gikk fra å lede 2-0 til å ende opp med et 2-2-resultat. Stemningen var likevel god på bussturen hjem til Sogn, noe en Twitter-melding fra Ørjan Hopen bar vitne om:

– Etter en innholdsrik busstur hjem fra Fredrikstad avsluttes det hele med at førstereisgutten Vegard Dyrstad må sitte i lasterommet.

Jeg ble liggende der fra fergeleiet i Mannheller til Fosshaugane. Jeg tror det var imellom 20 og 30 minutter.

Var skummelt i starten
Til TV 2 Sporten forklarer Hopen den spesielle meldingen nærmere.

– Han tapte i kortspill, så da måtte han sitte i lasterommet under båtturen fra Mannheller til Fodnes, forklarer Hopen.

– Vi bestemte straffen om at taperen måtte legge seg i bagasjerommet før den siste kortrunden. Jeg ble liggende der fra fergeleiet i Mannheller til Fosshaugane. Jeg tror det var i mellom 20 og 30 minutter, sier Vegard Dyrstad (19).

Les også: – Ny Sogndal-trener kan bli klar i løpet av uken

Han forteller til TV 2 at han lå veldig behagelig mellom bager og klær.

- Det var litt skummelt i starten. Jeg følte at bussen kjørte litt fort. Men det var behagelig og jeg holdt på å sovne. Hvor lenge jeg lå der vet jeg ikke helt nøyaktig. Det var helt mørkt og jeg fikk ikke ha mobiltelefon, forteller Dyrstad.

På et fotballag i Norge uten stort budsjett ender man ofte opp med å ta buss til og fra kamp. For at milene på asfalt ikke skal blir altfor kjedelige, må spillerne lage sin egen underholdning.

– Det blir mange lange bussturer, så det er viktig at vi klarer å holde humøret oppe, sier Ørjan Hopen.

– Vi har god stemning i troppen. Når det spilles så mye kort, er det mer spennende med en form for straff, legger Dyrstad til.

Les også: FFK-spiller ble byttet inn etter halvtimen og utvist før pause

Måtte bade naken
Selv om kortspill ofte er basert på tilfeldigheter, sier Hopen at det ikke var uventet at nettopp Dyrstad måtte sette seg i lasterommet. Det er lagkameraten enig i.

– Jeg er generelt ganske dårlig til å spille kort. På La Manga tapte jeg og måtte bade naken i bassenget i lunsjen, pluss at jeg måtte «skinne» meg på håret. Nå er jeg mer forsiktig med å være med på kortrunder med litt for merkelige straffer, forteller unggutten.

Tidligere i sesongen måtte en annen spiller, som hadde tapt i kortspill, gjennomføre en styrkeøkt i bar overkropp i baren på et hotell i Sarpsborg.

- Bagasjerom er for bagasje
Et spørsmål man ikke kan unngå å stille er om det faktisk er lovlig å ha en passasjer i bagasjerommet på en buss.

Generelt vil jeg si at bagasjerom er for bagasje og seter for passasjerer.

- Jeg vet faktisk ikke. Bussjåføren vår åpnet luken og spurte om jeg skulle sitte der. Jeg sa jeg hadde tapt i kort og skulle det og han bare lo, sier Vegard Dyrstad.

Lensmann Åge Løseth i Sogndal ville mandag kveld ikke si noe bastant om saken.

- Det kommer an på hvilken buss det er og hvordan den er sertifisert. Men generelt vil jeg si at bagasjerom er for bagasje og seter for passasjerer, sier han til TV 2.

Sogndals sportssjef Trond Fylling sier til TV 2 sporten at det kan virke som det går litt over streken av og til, men at det stort sett er uskyldig moro.

TV 2 Play: Se hva Fylling sier om spillernes eskapader