ØKONOMISK KRISE: Demonstranter angriper opprørspoliti i den greske hovedstaden i forrige uke.  (Foto: SCANPIX)
ØKONOMISK KRISE: Demonstranter angriper opprørspoliti i den greske hovedstaden i forrige uke. (Foto: SCANPIX)

Hellas ett skritt nærmere konkurs

EU mener Hellas ikke har sagt opp nok offentlige ansatte slik de skulle for å få milliardlån. Dermed står den økonomiske redningspakken i fare.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag måtte inspektørene fra EU gi opp å undersøke om Hellas har oppfylt kravene for å få milliardlån, fordi demonstranter blokkerte samferdselsdepartementet.

Og søndag ble det klart at det er full krise i forhandlingene mellom EU og Hellas. Ifølge EU har ikke Hellas sagt opp nok offentlig ansatte.

Hellas risikerer dermed å ikke få utbetalt milliardene som trengs for å unngå at landet går konkurs.

Les også: Rasende grekere i ny protest

– Truer hele verdensøkonomien

Ifølge statsminister i Storbritannia, David Cameron, truer krisen i Eurosonen hele den globale økonomien

– Eurosonen er ikke lenger bare en trussel mot seg selv, men også en trussel mot britisk økonomi, og en trussel for verdensøkonomien. Derfor må vi hanskes med dette, sier Cameron.

For i land etter land er stadig flere misfornøyde med grådige banker, handlingslammede politikere, stigende arbeidsløshet og kutt i velferden.

Også USA merker krisen i økonomien. Natt til søndag utkjempet politi og demonstranter rene gateslag på Brooklyn bridge, og hele 700 personer ble arrestert.

Omstridt kuttplan

Søndag kveld skal det greske parlamentet vedta en omstridt kuttplan, som kan sikre euromilliarder nok til at landet unngår konkurs.

Få tror dette er nok til å stanse protestene, verken i Hellas eller i andre land, ettersom den økonomiske krisen brer om ytterligere om seg.

Les også:Obama: – Finanskrisen i Europa skremmer verden