tabbe1
tabbe1
walker
walker

Au, da – Szczesny! Denne tabben avgjorde derbyet

Arsenal-keeperen sto en fenomenal kamp – men én kortslutning ødela alt for polakken.

Tottenham - Arsenal 2-1

Les fyldig kampreferat i vårt livesenter!

London-derbyet kokte, og Spurs-fansen boblet over av stolhet etter at Tottenham viste hvem som nå er best i Londons nordre deler.

LES OGSÅ: Fulham scoret seks mot byrival QPR

Kampen åpnet også som et byderby bør – i et forrykende tempo og høy temperatur på White Hart Lane.

Sjanserikt
Allerede etter åtte minutter kunne det fort ha stått 1-0. Scott Parker ble spilt igjennom, men alene med Szczesny satset midtbanespilleren på kraft i stedet for presisjon, og dunket ballen midt på Arsenal-keeperen.

LES OGSÅ: Lampard stilnet kritkerne med hat trick

Gjestene så ut til å våkne etter skrekken, og meldte seg på i kampen. Etter 29 minutter ble Gervinho servert en eventyrlig mulighet. Forarbeidet av Robin van Persie var en ren nytelse. Nederlenderen raidet opp venstrekanten, kriget seg til dødlinja og la perfekt ut til Gervinho som på utrolig vis klarte å skyte utenfor.

Og når slike enorme sjanser brennes, så blir det fort hett andre veien. Fem minutter før pause gjorde Rafael van der Vaart det Gervinho ikke klarte – og sendte Tottenham i føringen på eget gress.

tottenham
tottenham

Ramsey utlignet
Men Arsenal fremsto bedre enn på lenge. Hurtige, aggressive og til tider med et angrepsspill av «gammel» Arsenal-klasse.

Og etter 50 minutter fikk Wengers menn lønn for strevet. En passiv Rafael van der Vaart hang ikke med da Song plukket opp en klarering, satte nedover venstrekanten og slo en knallhard markkryper inn foran mål. Aaron Ramsey kom seg foran Spurs-forsvaret og banket inn utligningen.

LES OGSÅ: Villas-Boas sammenligner Sturridge med Hulk

«Lotto-scoring»
Sju minutter senere fikk Emmanuel Adebayor sjansen til å gjøre gleden kortvarig for sin tidligere fanskare, men den polske keeperkjempen vant duellen mot Adebayor med en glimrende redning.

Kyle Walker var imidlertid ivrig etter å gjøre sitt første Nord-London-derby til et han neppe vil glemme.

– Plukker du ikke tallene, så vinner du heller ikke i lotto.

Slik beskrev høyrebacken skuddet som til slutt ga Tottenham heder, ære og tre poeng mot Arsenal.

Fra distanse ladet Walker slegga. Ballen hadde retning mot Szczesny, men Arsenal-keeperen klønet det til og ballen gikk videre i nettet. For en dag, for en kamp og for en følelse Kyle Walker må ha denne kvelden.

555781