ULYKKESBÅTEN: Det var denne fritidsbåten som fredag kveld gikk på grunn utenfor Ålesund. (Foto: Ben Fylling)
ULYKKESBÅTEN: Det var denne fritidsbåten som fredag kveld gikk på grunn utenfor Ålesund. (Foto: Ben Fylling)

Savnede Holger André Løkka (17) bekreftet omkommet

Den omkomne som ble funnet i sjøen i Haram er identifisert som 17-åringen som har vært savnet siden fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste savnede etter båtulykken i Haram kommune nord for Ålesund fredag er bekreftet omkommet. Den omkomne ble funnet klokken 12.30 søndag i samme område som ulykken fant sted, og politiet antok at det var savnede Holger André Flåten Løkka.

Søndag ettermiddag bekrefter Sunnmøre politidistrikt at det er 17-åringen som er funnet.

Les også: Størk Huse reddet to personer etter båtulykken

Tre omkomne

Det var seks personer om bord i fritidsbåten som sent fredag kveld gikk på grunn ved Lepsøyskjæret nord for Ålesund.

En person klarte å komme seg i land på egen hånd, mens to andre ble reddet av den første båten som kom til ulykkesstedet.

Tre personer omkom i ulykken. Den første ble funnet klokken 01.00 natt til lørdag, mens den andre ble funnet lørdag formiddag. I tillegg til 17 år gamle Løkka, omkom Janne Elise Jørgensen (37) og Bjørn Leif Flem (40).

Ressurser fra Røde Kors, Norske Redningshunder, samt dykkere fra brannvesenet og Redningsselskapet deltok i søket søndag formiddag.

Tre skadde

To av de tre som ble skadd i ulykken er innlagt ved Ålesund sjukehus. Den tredje, en yngre kvinne, er behandlet poliklinisk for lettere fysiske skader, opplyser Helse Møre og Romsdal HF til smp.no.

Den ene innlagte pasienten en mann født i 1977 som er lettere skadd. Den andre er en kvinne født i 1984. Hun har ifølge avisen alvorlige mage- og ansiktsskader, men er stabil.

Les også:
Janne Elise Jørgensen (37) omkom i båtulykken utenfor Ålesund
Bjørn Leif Flem (40) bekreftet omkommet etter båtulykken

– Traff umerket grunne

Vitner Sunnmørsposten har snakket med forteller at ulykkesbåten traff restene av det som har vært et sjømerke ved Lepsøyrevet. Grunnen ligger omtrent 50 meter fra land, utenfor den merkede skipsleia.

Ifølge en lokal beboer har myndighetene blitt varslet og bedt om å fikse sjømerket i lang tid uten at noe har blitt gjort.