Petter Solberg (Foto: PATRICK HERTZOG/Afp)
Petter Solberg (Foto: PATRICK HERTZOG/Afp)

Petter Solberg frakjørt i Frankrike

Petter Solberg var lenge med i kampen om ledelse i Rally Frankrike, men tapte tid til Sebastien Ogier på lørdagens fartsprøver.

Kampen om seieren i Alsace ser ut til å bli mellom Ogier og den spanske overraskelsesmannen Daniel Sordo, som ledet rallyet etter de første åtte fartsprøvene fredag. Ogier har 9,5 sekunders ledelse på Mini-føreren, mens Solberg på tredjeplass er 51,9 sekunder bak.

Det startet uhyre jevnt mellom tettrioen lørdag. Ogier og Solberg var raskest på hver sin fartsprøve, og etter SS10 var Solberg i tet med Sordo seks tidels sekund bak og Ogier ytterligere et halvsekund bak. Men på SS11 gikk det galt for Solberg, som tapte over 40 sekunder til Ogier, og dermed ødela nordmannen sin sjanse for seier i Frankrike.

Solberg kjørte godt og delte seieren på SS13 med franskmannen, men tapte hele veien litt tid på de øvrige fartsprøvene. Ogier vant seks av lørdagens ni fartsprøver og opparbeidet seg etter hvert en knapp ledelse på Sordo.

Henning Solberg og Mads Østberg er også inne blant de ti beste førerne, men ligger langt bak teten før siste dag av Rally Frankrike. Storebror Solberg på 8.-plass er 6.25,6 bak Ogier, mens Østberg følger på niende plass, 7.16,4 bak den ledende Citroën-føreren.

For VM-leder og forhåndsfavoritt Sebastien Loeb endte Rally Frankrike allerede fredag. En teknisk svikt sendte ham rett ut av seierskampen for annen VM-runde på rad.

(©NTB)