nm-kokk - Norges beste kokk er kåret

Christian André Pettersen gikk til topps under norgesmesterskapet i kokkekunst denne uken. Dermed havner kongepokalen i Sandnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pettersen er på det norske junior-kokkelandslaget og jobber til daglig i restauranten Charles & De i Sandnes.

Det var vestlandsk dominans i årets NM. Andreplassen gikk til Øystein Vallestad Næss, som holder styr på panner og gryter på Jacobs i Bergen, mens Martin Sveian fra Tango i Stavanger stakk av med tredjeplassen.

For Christian André Pettersen åpner norgesmestertittelen for nye muligheter til å hente hjem heder og ære. Seieren betyr at det er han som skal representere Norge i det nordiske mesterskapet i danske Herning neste år.

Alle rettene i NM-menyen var dominert av norske råvarer; norsk hvit geitost, høyrygg av okse, mandelpotet, epler og fruktsafter. I tillegg til at hovedingrediensen og noe av garnityret var spesifisert for hver rett, skulle deltakerne bruke Kvitseidsmør i minst én rett.

NM i kokkekunst ble avholdt første gang i 1989, med Bent Stiansen som vinner. Han ble senere den første nordmannen som vant Bocuse d'Or. (©NTB)