nøstvold
nøstvold

Nøstvold tror Byåsen kan bli et mesterlag

– Dansk liga er blitt dårligere, sier Tonje Nøstvold foran mesterligamøtet med gamleklubben.

Se mesterligahåndball lørdag: Viborg-Larvik kl. 14:30 på TV 2 Sport og TV 2 Sumo. Byåsen-FC Midtjylland fra kl. 16 På TV 2 Zebra og TV 2 Sumo

Trondheim (TV 2 Sporten): Hjertelig gjensyn på parketten i Trondheim spektrum fredag kveld, der både Byåsen og danske FC Midtjylland trente foran lørdagens mesterligaslag.

– Velkommen, men vi er ikke venninner under kampen, smiler Tonje Nøstvold, mens hun hilser på gamle lagvenninner som Line Jørgensen, Trine Troelsen (danske landslagsspillere), Linnea Torstenson (svensk landslagsspiller) og Ingrid Ødegaard (norsk målvakt).

26-åringen kronet tre sesonger i Danmark med seriegull og seier i EHF-cupen i vår. Likevel valgte Stavanger-jenta i høst å returnere til Trondheim og Byåsen, der hun også spilte tre år før hun valgte Midtjylland i 2007.

– Danmark har en bedre liga, men jeg synes den er blitt dårligere de siste årene og den norske er blitt bedre, sier Nøstvold til TV 2 Sporten.

Se også TV-reportasje i videovinduet øverst!

– Irriterende at Larvik vinner
Byåsen har blitt en slags evig toer hjemme i Norge, som følge av Larviks dominans. Nøstvold er fast bestemt på at trønderne kan ta over håndballtronen på sikt.

– Jeg håper på det, og vil bidra til å få det til. Det er litt irriterende at Larvik vinner hvert år, men vi må jo prøve å gjøre noe med det. Byåsen har noe stort på gang nå med en god trener og gode spillere, sier hun, og begrunner optimismen ytterligere:

– Byåsen er veldig flinke til å finne frem talenter og jobbe godt med dem, og det har de vært best på de senere årene.

Les også: Folket elsker håndballjentene

– Byåsen kan gå videre
Mange ble overrasket da Byåsen i høst kvalifiserte seg til plass i årets Champions League, men ikke Nøstvold.

– Det var derfor jeg kom tilbake hit, fordi Byåsen hadde mulighet og ambisjoner om å komme dit, så overrasket ble jeg ikke.

Hun mener laget har gode muligheter til å gå videre til sluttspillet i Champions League, gjennom å bli blant de to beste i gruppa.

– Jeg tror Budocnost kan bli tøff, mens vi og Midtjylland slåss om andreplassen, sier hun om gruppa hvor også tyske Thüringer HC er med