Erik Loe (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Erik Loe (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Vil skifte ut Hallén med Loe

Fotballpresident Yngve Hallén blir skiftet ut med Erik Loe dersom Divisjonsforeningen får det som de vil.

Det brygger opp til strid rundt det mektige vervet foran tinget i mars.

Tirsdag meldte TV 2 at to av fire grupperinger i fotball-Norge er så misfornøyde med den sittende presidenten at de ønsker et skifte.

Den gang ønsket verken Divisjonsforeningen eller Serieforeningen for kvinnefotball å kommentere saken. Etter at interesseorganisasjonen for 2. divisjonsklubbene i går hadde et møte med valgkomiteen, er de åpen på sitt standpunkt.

- Vi er tydelig på at vi ønsker et skifte, sier Roger Halberg, Divisjonsforeningens leder.

Tre navn på blokken
De har i stedet lansert Erik Loe, Karen Espelund (tidligere generalsekretær) og Kjartan Berland (nåværende styremedlem) som sine presidentkandidater overfor valgkomiteen.

- Dette er tre gode navn, der vi har rangert Loe som vår fremste kandidat til å ta over som fotballpresident, forteller Halberg.

- Han har bred erfaring og er «spiselig» i alle leire av den norske fotballfamilien, legger han til.

Loe var visepresident i den forrige perioden, og fungerte som konstituert generalsekretær i NFF etter avgangen til Espelund. Nå er han styreleder i Stabæk.

- Det er hyggelig at noen mener jeg kan gjøre en god jobb for fotballen, men utover det har jeg ingen kommentar til dette, sier Loe til TV 2.

En totalvurdering
Divisjonsforeningen er tydelig på at det er en totalvurdering som er årsaken til at de ønsker Hallén fjernet etter bare én periode som fotballpresident.

- Vi har fått redusert reisestøtten, et utviklingsprogram vi har jobbet for i fire år er blitt tatt bort, og vi er ikke fornøyd med rollen som 2. divisjon har i norsk fotball nå. Tidligere hadde vi en god dialog med styret i NFF, nå er den bortimot fraværende, hevder Halberg - som også mener at forbundet brøt reglene for fair play da de solgte TV-rettighetene til Canal +.

Les også: Ønsker å fjerne Yngve Hallén

- Når vi i tillegg ser at generalsekretæren er borte og de to visepresidentene ikke ønsker gjenvalg, så er det noe som må være gæernt, legger han til.

Da TV 2 var i kontakt med Yngve Hallén om denne saken tidligere i uken, hadde han ikke anledning til å stille til intervju. I en SMS til TV 2 skrev han:

- Jeg har stilt meg til disposisjon for valgkomiteen. Den er bredt sammensatt og gjør sine vurderinger. Valget er åpent og demokratisk, der folk kan stille som kandidater. Men dette er ikke mitt fokus nå, da valget først er i mars.

Yngve Hallén (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Yngve Hallén (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)