Olav Kåre Fiske
Olav Kåre Fiske

Husker du denne? Tissetrengt Surnadal-keeper tabbet seg ut

Olav Kåre Fiske ble kjendis på tysk tv etter å ha sluppet inn et av historiens merkeligste mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Surnadal-keeper, Olav Kåre Fiske, fikk kultstatus etter å ha sluppet inn et svært merkelig selvmål i Surnadals cupkamp mot Sunndal, våren 2000. Episoden er plukket ut som «ukens retro» på tv2.no.

Slapp inn mål mens han slo lens

Fiske ble så tissetrengt at han ikke hadde noe annet valg enn å slå lens bak målet underveis i kampen.

Det utnyttet Sunndals Tor Oddvar Torve som sendte ballen i det tomme buret direkte fra avspark.

– Da ballen kom var jeg ferdig. Jeg skulle til å ta på meg hanskene og gå tilbake til målet. Da jeg snudde meg så jeg at ballen kom i en fin bue. Jeg ble ganske forbannet der og da, sa Fiske til TV 2 den gangen.

Les også: Ti år siden Wilhelm Tyskeberget ble reddet av en snusboks

Olav Kåre Fiske
Olav Kåre Fiske

Tysk tv-kanal rekonstruerte scoringen

Historien om den uheldige keeperen fikk stor oppmerksomhet, også i utenlandske medier.

Den tyske tv-kanalen ZDF lot seg begeistre så mye at de valgte å sende et tv-team til Surnadal for å rekonstruere scoringen.

Tv-kanalen mente episoden var årets morsomste historie, og ville derfor ha den med i sitt årlige juleshow som har så mange som ti millioner seere.

Les også:På puppepatrulje i Slottsparken

Blir fortsatt minnet på tabben

Nå har Fiske lagt keeperhanskene på hylla, men forteller at han stadig blir minnet på den morsomme episoden.

– Det ligger jo ute på YouTube, så jeg får stadig høre det. Jeg jobber som lærer på en ungdomsskole, så foreldrene sørger for å vise barna sine klippet, ler Fiske

Han synes det var stor stas da den tyske tv-kanalen tok kontakt og spurte om han og lagkameratene i Surnadal var interesserte i en rekonstruksjon. Også motstanderlaget Sunndal stilte mannsterkt opp for å gjøre det hele så realistisk som mulig

– Det var artig det da. Tyskerne hadde fått det med seg gjennom norske nyheter og de tok kontakt og lurte på om de kunne lage et innslag. Da fikk jeg tilbud om å dra til Tyskland en weekend og var med på et program der innslaget ble vist, forteller Fiske.

Les også: Matmor ammet hundevalpen selv

Olav Kåre Fiske
Olav Kåre Fiske

– Var egentlig en dommertabbe

Elleve år etter tabben avslører imidlertid Fiskå at den sagnomsuste tissetabben trolig var et resultat av en dommertabbe.

– Mange tror at det skjedde midt under kampen, men det skjedde i pausen mellom ekstraomgangene. Dommeren blåste i gang kampen uten at jeg var klar, så engentlig kan man si at det var en dommertabbe. Jeg sto i mål 250 kamper, og det er den eneste gangen dommeren ikke spurte keeperne om de var klare. Men jeg kunne jo ikke si det da, da hadde det jo ikke blitt like morsomt, avslører Fiske med et flir.

Rekonstruksjonen til den tyske TV-kanalen er lagt ut på YouTube.

Se den tyske rekonstruksjonen i YouTube-vinduet under: