IMPONERER: Kim Ojo. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
IMPONERER: Kim Ojo. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Denne spilleren har imponert ekspertene mest

..og de tror Tromsøs drøm om gull fremdeles lever. Les hva ekspertene mener og si din mening her!

– Jeg tror faktisk at Tromsø vinner mot Molde, fordi de er mest stabile hjemme. Det blir nok en jevn kamp, men jeg tror Tromsø tar fordel av hjemmebane og vinner til slutt.

Tromsø startet sesongen fremragende og ble utpekt som Moldes tøffeste gullrival etter vårsesongen.

LES OGSÅ: Se dommeravgjørelsen som får Tromsø til å rase

Men etter torsdagens 0-1-nederlag mot Aalesund seiler Molde opp som den soleklare favoritten til å stikke av med Tippeliga-gullet sesongen 2011.

TV 2 Sporten har snakket med et utvalg eksperter om gullkampen i Tippeligaen – og de tror Tromsøs drøm om gull fremdeles lever.

Det nærmer seg samtidig innspurten i Norges øverste divisjon, og vi har derfor spurt dem om hvilken spiller(e) de mener har imponert mest denne sesongen.

Her er spørsmålene:
Vi spurte dem følgende spørsmål:

1) – Er Tromsø ute av gullkampen etter nederlaget mot Aalesund

2) – Hvem vinner søndagens oppgjør mellom Molde og Tromsø

3) – Hvilken enkeltspiller i Tippeligaen har imponert mest denne sesongen?

Her er svarene:

Øyvind Alsaker
Øyvind Alsaker

Øyvind Alsaker, kommentator hovedkampen TV 2 Sporten:
1) – Nei, Tromsø er ikke helt ute. Skal de ha sjansen om å ta gullet må de imidlertid slå Molde på søndag.

2) – Tromsø er ubseiret hjemme, samtidig kan Molde spille den kampen med lave skuldre siden presset er på Tromsø. Jeg spår at det blir en jevn kamp, og per nå heller jeg mest mot uavgjort, faktisk.

3) – Tja, si det. Det har jo ikke vært noen som har markert seg med fantastiske prestasjoner over tid. Men Branns Kim Ojo har imponert meg, med tanke på at det er spissens første sesong i Tippeligaen etter tre år i Trysil. Samtidig synes jeg Magnus Wolff Eikrem har gjort sine saker bra, og Vikings unggutt Yann Erik de Lanley er en unorsk spiller og morsom å se i aksjon. Han er et stort talent det blir spennende å følge i fremtiden.

Mini Jakobsen (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Mini Jakobsen (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Mini Jakobsen, tidligere Rosenborg-spiller og nå TV 2-ekspert.

1) – Nei, det er Tromsø ikke. Med seier på søndag så er Tromsø med i gullkampen igjen. Hvis Rosenborg vinner på fredag og Tromsø vinner på søndag så blir det en spennende innspurt.

2) – Jeg tror faktisk at Tromsø vinner mot Molde, fordi de er mest stabile hjemme. Det blir nok en jevn kamp, men jeg tror Tromsø tar fordel av hjemmebane og vinner til slutt.

3) – Thomas Drage på Tromsø har vært positiv, det samme har for eksempel Even Hovland i Sogndal. Men den som har imponert meg mest er KimOjo. Han har for meg vært den største gledelige overraskelsen i år.

Vidar Riseth (Foto: TV 2)
Vidar Riseth (Foto: TV 2)

Vidar Riseth, tidligere Rosenborg, Kongsvinger og Lillestrøm-spiller i tillegg til en rekke klubber i utlandet:

1) – Hvis de slår Molde på søndag så er Tromsø for fullt med i gullkampen. Kampen på Alfheim på søndag blir helt avgjørende for Tromsø sin del.

2) – I den kampen tror jeg faktisk mest på uavgjort. Og det er et resultat som er helt klart best for Molde. Det blir nok imidlertid en spennende og jevnspilt kamp, men jeg tror Molde klarer å ro i land ett poeng.

3) – For meg er det først og fremst Sogndals Even Hovland som har imponert mest. Jeg har sett ham i mange kamper, og har en sjelden ro og ikke noen store svakheter. Kim Ojo i Brann har også imponert. Jeg kjenner Kim godt fordi han var med på disse kjendis-kampene jeg var med å arrangerte i Trysil i mange år. Da Brann hentet ham var jeg sikker på at han kom til å gjøre det bra.

 Tor Ole Skullerud  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Tor Ole Skullerud (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Tor Ole Skullerud, tidligere Vålerenga-trener og nåværende ekspertkommentator TV 2:
1) – Det er vel mye som tyder på at Tromsø er ute av gullkampen. Men samtidig kan de melde seg på igjen med seier mot Molde på søndag, men det blir vanskelig.

2) – Jeg har en liten følelse av at kampen på søndag går Moldes vei. Det første jeg tenker er at det blir auvgjort, men jeg føler at kampen er helt åpen. Begge lagene var bedre tidligere i sesongen, men jeg tror kampen til slutt vipper Moldes vei.

3) – Tippeligaen går jo litt sånn i bølger, og slik er det med enkeltspillere også. Men jeg synes Branns Kim Ojo var fantastisk på vårsesongen, men har stoppet litt opp nå. Han er imidlertid en av de spillerne som har hatt størst påvirkning i forhold til forventninger og er sånn sett den spilleren jeg mener har vært mest markant.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Hvilken spiller har imponert deg mest i Tippeligaen og hvem stikker av med Tippeliga-gullet? Ta debatten med andre fotballfans i kommentatfeltet under!