schibsted-nedbemanner - Schibsted kutter opp mot 200 årsverk

Mediekonsernet Schibsted må kutte kostnadene og har besluttet å redusere antall årsverk med opp mot 200 ansatte de neste åra.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Totalt skal Schibsted redusere den såkalte kostnadsbasen i virksomhetsområdet Mediehus Skandinavia med 190-210 millioner kroner. Det er deler av dette kostnadskuttet som skal komme som følge av at antall årsverk blir redusert med 160-200.

Tiltakene retter seg mot virksomheten i Media Norge-selskapene og VG i Norge, samt virksomhetene i Sverige, Aftonbladet spesielt. Bare i VG og Media Norge ventes ordningen med tilbud om gavepensjon til ansatte som fyller 62 år i åra fram til 2014 å redusere kostnadsbasen med mellom 70 og 90 millioner kroner når 100-120 årsverk forsvinner.

Media Norge er eierselskapet til Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Finn.no.

I Sverige skal kostnadene reduseres med om lag 150 millioner svenske kroner, med full effekt i 2013. Her skal de øvrige årsverkene kuttes, mellom 65 og 85 i Aftonbladet alene.

Restruktureringskostnadene er beregnet til rundt 200 millioner norske kroner, som antas å bli belastet regnskapet for fjerde kvartal i år. (©NTB)