Steven Gerrard og Tim Cahill (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
Steven Gerrard og Tim Cahill (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

Før Premier League-runden: Nabovarsel!

To intense derbyer står på menyen i Premier League.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk I Skader og karantener

London (TV 2 Sporten): Den sjuende Premier Leauge-runden er full av godbiter, men det er likevel to lokaloppgjør som i særklasse skiller seg ut. Everton-Liverpool og Tottenham-Arsenal vil garantert bli to nervepirrende derbyer – spesielt siden samtlige klubber er ute etter å klatre på tabellen.

Everton-Liverpool (13.45):
Everton forsvarte seg lenge tappert mot Manchester City, men måtte til slutt reise tomhendte hjem fra Etihad Stadium. Sju poeng så langt er litt mindre enn hva David Moyes hadde ambisjoner om, men på Goodison Park har blåtrøyene bare ett tap på de 14 siste kampene.

Liverpool fikk tre poeng mot Wolves etter to nederlag på rappen, men Kenny Dalglish var neppe storfornøyd med prestasjonene på Anfield. Som manager er han ubeseiret i de ti siste lokaloppgjørene. Etter å ha fått to innhopp den siste tiden, er det ventet at Steven Gerrard er klar til å starte for Liverpool. Dette er det 216. Merseyside-derbyet gjennom tidene.

Aston Villa-Wigan (16.00):
Aston Villa har fortsatt til gode å tape en fotballkamp denne sesongen, men supporterne er ikke spesielt fornøyde med Alex McLeish sin defensive tilnærming til spillet. Mot QPR forrige helg skapte laget svært få muligheter. På Loftus Road ropte hjemmefansen ”boring, boring Villa” til gjestene. McLeish er heller ikke superfornøyd med starten, og mener at klubben burde ha hatt fire poeng mer enn de åtte de til nå har sanket.

Wigan måtte se seg slått av Tottenham sist, og man kan igjen begynne å se antydninger til at også dette vil bli en tungt og lang sesong for dem. Mange har tippet Roberto Martinez’ mannskap på nedrykk, men et godt resultat i Birmingham vil gi Wigan en nødvendig opptur.

Sunderland-West Bromwich (16.00):
Det stormer rundt Steve Bruce etter en alt annet en god sesongstart. Før Premier League ble sparket i gang i august, hevdet dem gamle midtstopperen at han aldri har vært manager for en bedre spillerstall tidligere. Tatt i betraktning at Bruce hentet inn så godt som et helt nytt lag i sommer, har innledningen vært svært skuffende. Nederlaget i Norwich på mandag var en gedigen nedtur, og ”The Black Cats” må vinne for at Bruce ikke skal være redd for å få sparken.

Til Stadium of Light kommer et West Bromwich som også sliter i motgang. Fire poeng og nest sist på tabellen var overhodet ikke i planene til Roy Hodgson . WBA hadde ambisjoner om å gjøre det bedre enn forrige sesong, men kommer de ikke ut av den dårlige trenden de nå er inne i, kan fort dette bli en kamp om å overleve.

Manchester United-Norwich: (16.00):
Manchester United tapte sine første poeng i Stoke, og i midtuken viste Basel at de regjerende mesterne ikke er uslåelige. Likevel, rødtrøyene troner fortsatt øverst på Premier League-tabellen foran byrvial City på bedre målforskjell. Wayne Rooney og Javier Hernandez er tilbake og klar til kampen.

Norwich flyr høyt etter mandagens seier over Sunderland, og etter en start der det aller meste gikk i mot dem, har resultatene for alvor begynt å gå nykommernes vei. Sist disse to lagenes møttes i Premier League vant Norwich. Kanarifuglene slo Alex Fergusons menn 2-0 i 2005. Samtidig har ikke Manchester United tapt for et nyopprykket lag på Old Trafford siden 2001.

Blackburn-Manchester City (16.00):
Blackburn kom ned på jorden igjen etter Arsenal-seieren med nederlaget for Newcastle. Nå vil igjen supporterne demonstrere mot Steve Kean med mål om at Venkys gir ham sparken. Tidligere denne uken fikk assistent John ”Faxe” Jensen fyken.

Manchester City har fått mye spalteplass for godt spill denne sesongen, men de siste dagene er det andre ting som har preget nyhetsbildet i England. At Carlos Tevez nektet å spille for klubben har fått mye oppmerksomhet, og spørsmålet er om episoden – og nederlaget mot Bayern München – vil få innvirkning på prestasjonene i Premier League. City har sju kamper på rad uten tap mot Blackburn.

Wolverhampton-Newcastle (16.00):
Wolves var ikke langt unna fra å ta poeng på Anfield, men et nytt tap sørget for at den gode starten på sesongen nå er så godt som glemt. Ulvene har i tur og orden blitt slått av Spurs, QPR og Liverpool, og mot Newcastle trenger de sårt en seier.

Det bli imidlertid ikke enkelt. Gjestene er de eneste sammen med Aston Villa og de to Manchester-klubbene som ikke har tap ennå. The Magpies har klart seg uforskammet bra så langt, og 12 poeng og en fin fjerdeplass er imponerende av Alan Pardew og hans menn.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk I Skader og karantener

Søndag:

Bolton-Chelsea (14.30):
Owen Coyle høstet mye ros forrige sesong, men for øyeblikket stemmer ikke noe som helst for Bolton. Fem strake tap og jumboplassen i Premier League er de harde fakta for hvittrøyene. De svake resultatene kan skyldes at de har møtt på alt annet enn enkel motstand til nå. De har allerede fått bryne seg på Manchester City, Liverpool, Manchester United og Arsenal, og nå er det Chelsea som kommer på besøk til Reebok Stadium.

Chelsea kom tilbake på vinnersporet etter nedturen på Old Trafford mot Swansea, men selv om Fernando Torres igjen fant veien til nettmaskene, så ble han utvist og må stå over helgens kamp. Londonerne er ubeseiret i de 15 siste møtene med Bolton.

Fulham-Queens Park Rangers (16.00):
London-derby på Craven Cottage mellom to klubber som går til kampen med ulike utgangspunkt. For første gang siden 1951 har ikke Fulham maktet å vinne i løpet av de seks første serierundene. De er den eneste klubben i de to øverste divisjonene som står uten seier. Martin Jol mener poengfangsten ikke gir et riktig bilde i forhold til prestasjoner, men laget virket betraktelig blekere sammenliknet med forrige sesong.

Selv om det ikke ble seier sist, fikk Queens Park Rangers en ”boost” ved å sikre ett poeng med ti mann på overtid mot Aston Villa. QPR har vunnet to av tre bortekamper så langt. Dette er første gang QPR og Fulham møtes i Premier League-sammenheng.

Swansea-Stoke (16.00):
Swansea har skrapet sammen fem poeng i sin Premier League-sesong noensinne, men ikke uventet ble det i overkant tøft på Stamford Bridge forrige helg. Sammen med Manchster City, er waliserne den eneste klubben som ikke har sluppet inn mål på hjemmebane.

Stoke har så langt vist seg som en hard nøtt å knekke for ligaens største klubber, og verken Chelsea, Liverpool eller Manchester United har reist fra Britannia Stadium med tre poeng. Pottemakerne slet voldsomt mot Sunderland sist de hadde spilt Europacup i midtuken, og nå gjenstår det å se hvordan Stoke reagerer etter møtet med Besiktas.

Tottenham-Arsenal (17.00):
Harry Redknapp har fått fart på Tottenham-maskineriet etter en tøff start på sesongen. Nysigneringene har funnet seg raskt til rette, og resultatene i de siste kampene har sørget for at Spurs har klatret på tabellen.

Form er ofte ikke så viktig når de to rivalene møtes til dyst på White Hart Lane, men for øyeblikk er det vanskelig å fastslå om Arsenal er friskmeldt eller ikke. Alle forventet at formsvake Bolton skulle bli slått på The Emirates, og et Nord-London-derby er et oppgjør av en helt annen dimensjon.

Dette er den 167. duellen mellom naboene. Tottenham har vunnet 52, 45 har endt uavgjort og Arsenal har stukket av med seieren 69 ganger. Spurs er ubeseiret i de tre siste mot Arsène Wenger og hans disipler.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk I Skader og karantener