Sondre Lerche er fan av «The Voice» og gleder seg til mentorrollen. (Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures)
Sondre Lerche er fan av «The Voice» og gleder seg til mentorrollen. (Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures)

– Trodde ikke jeg skulle digge «The Voice»

Nå er Sondre Lerche mentor i suksesskonseptet.

Torsdag ble det kjent at Sondre Lerche (29) er en av fire mentorer når TV 2s nye talentprogram «The Voice - Norges beste stemme» setter i gang utpå nyåret. Sammen med Magne Furuholmen (a-ha), Yosef Wolde-Mariam (Madcon) og Hanne Sørvaag skal han konkurrere om å skape sangstjerner i beste sendetid.

Jeg er inne i en fase nå hvor jeg sier ja til eventyr.

– Jeg har sett på «The Voice» i USA og synes det var et ganske bra program. Jeg trodde ikke jeg skulle digge «The Voice». Det lå i kortene at jeg ikke skulle det, jeg pleier ikke se på talentprogram. Men jeg synes «The Voice» var et veldig engasjerende og fint program, sier Sondre Lerche.

Ja til eventyr

Den suksessrike sangeren gleder seg til å ta fatt på mentorrollen:

– Jeg er inne i en fase nå hvor jeg sier ja til eventyr. Jeg synes det er kult å kunne gi folk en sjanse på samme måte som jeg selv har fått en sjanse. Jeg håper jeg kan høre andre talenter enn folk flest, ikke nødvengivis de som vræler høyest, sier Lerche som ønsker at folk som føler seg alene med musikken melder seg på programmet.

– Jeg husker da jeg selv satt og lagde sanger da jeg var yngre. Jeg følte at ingen i verden likte den samme musikken som meg, eller var interessert i det samme som meg. Men når man treffer folk som forstår en, da blir jo de som mentorer. Jeg har hatt et par veldig gode mentorer, og nå får jeg prøve å være en god selv, sier han.

Har du Norges beste stemme? Klikk her for påmeldingsskjema til «The Voice».

Heier på de rare

SON (Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures)
SON (Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures)
Sondre Lerche håper de flinke «raringene» melder seg på «The «Voice».

– Jeg håper at folk som er litt rare melder seg på. Jeg har veldig tro på at det finnes folk der ute som føler at de ikke kunne meldt seg på de andre talentprogrammene som finnes, men som vil tørre å melde seg på «The Voice».

I «The Voice» sitter de fire mentorene med ryggen til deltakeren når de synger. Det synes Sondre Lerche er helt strålende:

– Her skal det helst handle om musikken, og det er best å lukke øynene. Jeg lukker øynene når jeg synger av samme grunn, for jeg har ikke lyst til å ta inn så mye annet enn det jeg gjør. Så jeg tror det blir fint å sitte med ryggen til. Jeg synes det virker logisk, avslutter Sondre Lerche.

DETTE ER SONDRE LERCHE

Født 5. September 1982 (29)

Sanger/Låtskriver/Gitarist/Komponist

SE VIDEO: Sondre Lerche på David Lettermans ”The Late Show”

SE VIDEO: Musikkvideo ”TwoWayMonologue”

I 2002 kåret Rolling Stone Magazine Sondre Lerches debut album «Faces Down» blant årets 50 beste album.

Sondre har gitt ut 9 album og 10 EP’er i sin karriere, noen eksklusivt for det amerikanske markedet, inkludert det offisielle soundtracket til kinofilmen «Dinner for Shmucks» og «Dan in Real Life».

Han bor for tiden i New York med skuespiller/modellkona Mona Fastvold

SO (Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures)
SO (Foto: Roger Fosaas/Stella Pictures)