bahrain-fengsel - Strenge dommer i Bahrain

En demonstrant er dømt til døden i Bahrain for å ha drept en politimann, melder det statlige nyhetsbyrået BNA. En rekke leger er idømt fengselsstraffer for sin angivelige rolle i uroen i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ali al-Tawil er dømt til døden for drapet på politimannen, som ble overkjørt, og for å ha deltatt i ulovlige samlinger med terrormål. En annen mann ble idømt livsvarig fengsel for sin medvirkning til politimannens død.

Bahrains sunnimuslimske ledere slo i mars ned demonstrasjoner ledet av sjiaer som krever større innflytelse og slutt på det de mener er diskriminering. Minst 30 personer ble drept, flere hundre såret og over 1.000 pågrepet, de fleste av dem sjiaer, da myndighetene grep inn.

Torsdag ble en gruppe på 20 sjiamuslimske leger dømt til mellom 5 og 15 års fengsel etter tiltaler om å ha stjålet medisiner, okkupert sykehus, spredd løgner, nektet mennesker behandling og å ha oppfordret til regimes fall.

Legene har gjentatte ganger avvist anklagene, som de sier regimet bruker som straff mot leger som behandlet dem som ble såret i demonstrasjonene.

Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater sendte på Bahrains ønske soldater til landet for å bistå i å gjenopprette ro og orden etter uroen i mars. (©NTB)