David Stern (Foto: Mary Altaffer/Ap)
David Stern (Foto: Mary Altaffer/Ap)

NBA-direktøren truer med å kutte hele sesongen

David Stern truer med å kansellere hele den kommende NBA-sesongen om ikke partene kommer mye nærmere under fredagens forhandlinger.

NBA-spillerne og eierne sliter med å nærme seg hverandre i forhandlingene inn mot kommende sesong.

Trussel fra direktøren
1. juli ble spillerne tatt ut i en såkalt lockout og siden har partene ikke klart å nærme seg hverandre i forhandlingene.

Med en måned igjen til sesongstart går nå NBA-direktør David Stern ut med et hardt press mot både spillere og eiere for at forhandlingene som finner sted fredag skal bære frukter.

– Jeg er fokusert på å få de to partene inn og se om de kan få en sesong eller ikke, det er det som er på spill denne helgen, sier Stern ifølge ESPN.

Dette blir sett på som en direkte og reell trussel fra NBAs sterke mann.

Står på sitt
Utfordringen ligger i at eierne og spillerne begge står på sitt på de viktigste punktene.

Spillerne vil ikke gå med på å sette ned taket på hvert lags lønninger fordi de mener det vil sørge for at kun de største stjernene vil kunne få gode langtidskontrakter.

Samtidig kan ikke eierne gå med på det lønnstaket som eksisterer i dag, hvor lag med høy markedsverdi lett kan betale boten klubbene får om de overskrider lønnstaket.

Dette fører til at lag fra med størst markedsverdi alltid vil kunne hente de største stjernene og dermed sørge for at lag med mindre markedsverdi ikke kan konkurrere mot de.

Lønnstaket er satt inn for å forhindre dette, men det fungerer ikke med den nåværende avtalen. I en liga hvor stjerner betyr enormt, både sportslig og økonomisk, taper klubber som ikke har råd til de største stjernene penger.

Det er ventet at stjerner som Lebron James, Kobe Bryant og Dwayne Wade vil ta del i forhandlingene som starter fredag.

NBA opplevde noe lignende i 98/99 da sesongen ble amputert og det kun ble spilt 50 kamper i grunnserien, mot 82 som er normalt.

Les også: Lockout i NBA – sesongen i fare