LUKTER TRØBBEL: Craig Bellamy, Mario Balotelli og Joey Barton er ikke akkurat svigermors drøm.
LUKTER TRØBBEL: Craig Bellamy, Mario Balotelli og Joey Barton er ikke akkurat svigermors drøm.
Premier League

Er Tevez verre enn disse bråkmakerne?

Argentineren er ikke den eneste i Premier League som skaper overskrifter.

Carlos Tevez' spillenekt i Mesterliga-kampen mot Bayern München tirsdag har satt i gang en debatt om makten stjernespillere har over klubb og manager. Det er ingen hemmelighet at Tevez har ønsket seg bort fra Manchester City i lengre tid, og selv om han selv påstår at han ikke nektet å spille, kan det hele være en måte for å presse seg ut av klubben.

Men Tevez er selvsagt ikke den første spilleren som skaper hodebry for en manager i Premier League. Balløyen er faktisk full av spillere som gjør det enkelt for tabloidavisene å skape sjokkerende overskrifter. Her er en liten liste over noen av dem som er kjent for mer enn sine ferdigheter på fotballbanen:

Mario Balotelli
Siden vi først er i Manchester City kan vi jo godt starte med en annen av klubbens spesielle personligheter. Mario Balotelli er en av verdens mest talentfulle fotballspillere, men har blitt kjent for mye mer enn frekke finter og fantastiske scoringer. Røde kort, parkeringsbøter i fleng, turer med mafiaen og kasting av dartpiler på ungdomsspillere er bare noe av det italieneren har funnet på siden han kom til England.

Emmanuel Adebayor
Dette er også en spiller som fortsatt står på lønningslisten til Manchester City, selv om han spiller for Tottenham. Togoleseren er spesielt godt kjent for én provoserende episode. 12. september 2009 spilte han for Manchester City mot gamleklubben Arsenal. Etter å ha scoret 3-1-målet til City, løp han over hele banen for å kunne feire foran Arsenal-fansen. Når han i tillegg er kjent for å havne i slåsskamper på trening (med blant annet Nicklas Bendtner og Kolo Touré) forsvarer han absolutt en plass på listen.

Adebayor  (Foto: Jon Super/AP)
Adebayor (Foto: Jon Super/AP)

Craig Bellamy
Åtte forskjellige klubber siden 2000 er statistikken for waliseren som nå er tilbake i Liverpool etter en periode i, ja, du gjettet riktig, Manchester City. I Newcastle kastet han en stol på assistentmannager John Carver. Graeme Souness fikk beskjed om at 32-åringen kom til å spille skadet dersom han ikke fikk spille der han ville, og vår egen John Arne Riise fikk et ublidt møte med Craig Bellamy og en golfkølle i 2007.

Ashley Cole
«Cashley» Cole, som han blir kalt av Arsenal-fansen, gjorde seg upoplær da han valgte å prioritere Chelsea og russiske rubler i 2006. Siden den gang har det også blitt mye skriverier om utroskapet mot konen Cheryl Cole, men i Premier League er ikke utroskap nok til å havne på en liste som denne. Men når man skyter på en student med luftgeværrifle er man plutselig inne på listen likevel.

Joey Barton
Den ultimate bad boy i engelsk fotball? I 2007 ble Joey Barton utestengt i fire måneder for et angrep på Manchester City-lagkamerat Ousmane Dabo. Barton rakk også å stumpe en sigarett i øyet på ungdomsspilleren Jamie Tandy før han flyttet til Newcastle. Sommeren 2008 satt Barton 77 dager i fengsel etter å innrømmet skyld for et overfall i 2007. Newcastle fikk til slutt nok av Barton og i sommer meldte han overgang til QPR.

El Hadji Diouf
Teknisk sett er han ikke i Premier Leauge, men El Hadji Diouf kommer med på listen likevel. Diouf ble hentet til Liverpool i 2002 etter et flott VM for Senegal, men spytting på motspillere og supportere gjorde raskt 30-åringen til en upopulær spiller. Likevel ble Diouf en av favorittene til Sam Allardyce, og spilte for «Big Sam» i både Bolton og Blackburn. Under Steve Kean ble Diouf lånt ut til Rangers, hvor han fort ble hatobjektet til Celtic-fansen. I sommer lagde han så mye trøbbel for Steve Kean at Blackburn bestemte seg for å frigi Diouf fra kontrakten.

El-Hadji Diouf (Foto: ANDREW YATES/AFP)
El-Hadji Diouf (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Wayne Rooney
Han har blitt mye snillere de siste årene, men kommer likevel med på listen. Som mange andre spillere i Premier League har Rooney hatt sex med prostituerte. Det som skapte ekstra oppsikt var en av de prostituerte viste seg å være bestemor. I 2006 ble Rooney Englands syndebukk etter å ha blitt utvist for en stempling på Ricardo Carvalho. 2. april i år feiret Rooney et hat trick mot West Ham ved å banne til kamera, noe som førte til to kampers utestengelse.

Andy Carroll
Liverpool-spissen har blitt arrestert flere ganger etter å ha havnet i slåsskamper. Etter en episode i 2010 ble Carroll dømt til å bo sammen med Newcastle-kaptein Kevin Nolan dersom han skulle unngå en fengselsdom. 22-åringen skal også ha brukket kjeven til Newcastles Steven Taylor på trening. Carroll har også fått beskjed fra landslagssjef Fabio Capello om å legge om livsstilen hvis han skal få tillit på landslaget.

PS: Onsdag ble Sunderlands Titus Bramble arrestert for voldtekt og narkotikabesittelse.

Hvem er på din liste? Ta debatten i kommentarfeltet under!