28.9 Roberto eye
28.9 Roberto eye

BB-Roberto slafser i seg saueøyet

Men pysa Andreas M nekter å smake.

Når man først skal avholde mat-uke i Big Brother-huset, er det enkelte delikatesser som er vanskelige å komme utenom. Tirsdag gaflet deltagerne i seg «Elvis-spessial», en sandwich dryppende av fett og pakket med kalorier, i forbindelse med den amerikanske temadagen. Målet med spisingen er at gruppa skal legge på seg tilsammen 70 kilo frem til torsdag, for å få godkjent ukesoppdraget. Altså bør her enkelt spise på seg minst fem kilo ekstra spekk på kroppen.

Les mer: Caroline: – Fem kilo er kvalmt mye

Her kan du lese mer om det kaloririke ukesoppdraget

Noen nekter å spise

Da den norske spesialiteten kom på bordet, var ikke alle like begeistret. De fleste var interessert i å gi maten en sjanse, men Andreas M og Benedikte var tidlig ute med å trekke seg.

smalahovud (Foto: Charlie Sirc)
smalahovud (Foto: Charlie Sirc)

– Jeg hadde ikke spist dette for en million, sier Benedikte, mens de står ute og røyker.

Etter hvert trekker de inn til de andre i stua, men nekter å sitte ved bordet.

– Jeg spiser det ikke, det skjer ikke, slår Anderas M fast.

Benedikte forsøker seg faktisk på maten senere, men forlanger å få det oppdelt og servert i god avstand fra bordet. Hun nekter nemlig å se på hodet. Pysa Andreas M derimot, holder på sitt og nekter å i det hele tatt smake.

554290

Men der andre ikke våger å prøve en gang, er viser Roberto en upåklagelig innsats. Joakim, i Ivar Aasens skikkelse for kvelden, proklamerer at øyet er den beste maten på hele sauen, og slafser i seg «godsakene». Roberto viser seg som en mann, og etter å ha sikret seg klar rømningsvei til toalettet og en akevitt, tvinger han det i seg.

Se Roberto spise øyet i videovinduet øverst

Kokte hoder

Onsdag står altså norske delikatesser på menyen. Iført lusekofter får deltagerne servert smalahove. «Little Brother»-programleder Petter Pilgaard, har erfart at den særnorske kosten kan være utfordrende.

– Jeg spiste smalahove sammen med Christer Falck. Vi smake på både øyet og resten av «dritten», forteller programlederen.

Les også: Andres P vil ha alt Siv Anita kan by på

Petter er ikke særlig kresen på mat, men innrømmer at det kokte hodet ikke seilte inn på lista over favorittmat.

– Det smakte egentlig mest røkt og salt, og konsistensen på øyet var ikke noe særlig, innrømmer Petter.

Og smalahovetmiddagen er selvfølgelig ikke komplett uten tilstrekkelig med akevitt. Noe deltagerene blir servert.

Musikalsk belønning

«Big Brother» er fullstendig klar over at smalahove kanskje ikke er noe alle liker. Derfor ligger det også en flott belønning i potten.

Dersom tretten av fjorten deltagere spiser opp sitt hode, vil Joakim få en spesiell premie.

I huset har de lenge etterlyst en gitar, og på chatten har dette også vært et sterkt ønske. Så dersom deltagerne klarer de kravene vist over, vil Joakim få inn gitaren sin i kveld.

Det han ikke vet er at gitaren skal ut igjen ved slutten av kvelden.

I onsdagens utgave av talkshowet skal Petter igjen forsøke seg på smalahovet. Denne seansen får du sett på TV 2 Bliss, klokka 19:00.

Late og fete deltagere

I tillegg til at BB-deltagerne får servert usunn mat i bøtter og spann denne uka, er de alle sammen utstyrt med en skritteller. Denne skal gi en oversikt over hvor mye hver av dem beveger seg hver dag. At de har vært litt slappe de siste dagene, har sin forklaring i at den deltageren som på torsdag kan vise til mest oppgang i vekt og minst fysisk bevegelse, blir belønnet med immunitet foran utstemmingen på søndag.

Les mer: – Jeg liker best tynne jenter

Jentene i huset har, naturlig nok, ikke tatt i mot oppdraget med særlig positiv mine. Caroline slo tidlig fast at dette oppdraget ikke var noe for henne, noe tvillingsøsteren sa seg enig i.

Også Siv Anita har sutret mye de siste dagene. Hun har sagt at hun føler seg «skitten» når hun må spise så mye usunn mat.