Bilde fra originalbrosjyren i 1985 (Foto: Volvo)
Bilde fra originalbrosjyren i 1985 (Foto: Volvo)

Dette kan være en god investering

Les hvorfor "containeren fra Hisingen" blir en klassiker.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei, er en gutt på 16 som har lyst til å kjøpe en Volvo 740 Turbo intercooler. Har 40 tusen kroner. Er dette en bra investering?

Også hva er best mellom bensin eller diesel?

Benny svarer:

Hei sann!

Ja, vet du hva – jeg tror faktisk en Volvo 740 Turbo kan være en ganske grei investering. I alle fall om du finner en hel og pen originalbil som du tar godt vare på og holder i noenlunde originalstand.

Historien har en merkelig evne til å gjenta seg. Se bare på Volvo PV, Amazon, 140-serien og nå også 240. Alle har vært igjennom et liv som anstendig familiebil, grei bruktbil og ender til slutt ofte ungdoms- og rånebil. Etter hvert som tiden går og flere forsvinner til de evige jaktmarker – så øker populariteten og dermed også prisene.

Jeg er derfor ganske overbevist om at en fin 740 / 760 – gjerne med turbo motor og litt utstyr vil kunne være en grei investering på sikt. Dette er også biler som er forholdsvis enkle og ”strekke opp”, deletilgangen er god og til humane priser. Finner du en fin dieselbil så ikke vær redd for å kjøpe den, men jeg tror at en fin bensinturbo kanskje er hakket kulere.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Illustarsjonsbilde: Volvo 740 Turbo 1985
Illustarsjonsbilde: Volvo 740 Turbo 1985

Dette gjelder ikke bare Volvo. Biler som BMW E21 / E30, Opel Manta / Ascona og Ford Escort MK1 og 2, er noen få – av veldig mange – helt vanlige biler som dette gjelder for.

For 40 000 kroner skal du få en skikkelig fin 740. Men sjekk nøye før kjøp. Rust er kanskje både det største problemet og det som er dyrest å gjøre noe med.

Om du velger å bygge om / modifisere litt så ta vare på originaldelene slik at den kan bygget tilbake. Det viser seg nemlig det er de originale bilene som er mest etterspurt som klassikere når den tiden kommer.

Gjør du dette på riktig måte så er det tryggere enn å kjøpe aksjer for pengene og er du litt smart så kan du få du en avkastning som er bedre enn det pengene i banken gir.

Ønsker deg lykke til med ”investeringen”

Denne Volvo 740 reklamen må du bare se:

Del med Facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Jonas har en helstrøken Volvo 740 Turbo

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: