SKREKKSCENER: Politiets beredskapstropp pågrep gjernngsmannen Anders Behring Breivik (til venstre) kort tid etter at de ankom Utøya.
SKREKKSCENER: Politiets beredskapstropp pågrep gjernngsmannen Anders Behring Breivik (til venstre) kort tid etter at de ankom Utøya.

Politiet tror de har film av Breivik på Utøya

Leter også etter elektroniske spor som kan peke ut eventuelle medhjelpere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har sikret seg over 35.000 timer med videoopptak i forbindelse med terrorbomben i Oslo 22. juli, og tror ifølge Dagbladet at de også har videoopptak av gjerningsmannen Breivik under angrepet på Utøya.

– Vi regner med det, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo-politiet til avisen.

Analyserer mobiltrafikken

Politiet har sålangt ikke gjennomgått alt videomateriale fra Utøya, og gjennomgår nå kameraer og harddisker for å få oversikt over dette materialet.

I tillegg gjøres det et svært omfattende analysearbeid knyttet til 1,4 millioner registrerte telefonsamtaler som fant sted 22. juli og dagene før.

Politiet gransker dette teletrafikkmaterialet for å avklare om om den terrorsiktede 32-åringen hadde kontakt med «mulige fysiske og psykiske medvirkere».

– Dette er alle samtaler som er registrert på basestasjoner i tilknytning til både bomben i Regjeringskvartalet og aksjonen på Utøya. Vi prøver å finne ut hvem som har ringt til enhver tid, også i dagene før, sier politiadvokaten til Dagbladet.

LES OGSÅ: Her ser Adrian seg selv bli skutt