Rade Prica (Foto: Alley, Ned/Scanpix)
Rade Prica (Foto: Alley, Ned/Scanpix)

Prica vurderer Helsingborg-overgang

Enten blir Rosenborg-spissen i Trondheim, eller så drar han hjem til Sverige.

Svenske Rade Prica har hamret inn mål for Rosenborg siden han kom til klubben fra Sunderland i 2009. Kontrakten med Rosenborg nærmer seg sakte men sikkert slutten (etter 2012-sesongen), men spissen har nå mottatt et nytt tilbud fra klubben.

– Jeg har foreløpig ikke tatt stilling til tilbudet. Jeg må tenke meg litt om før jeg kan gi Rosenborg et svar, sier Prica til Helsinborgs Dagblad.

Det eneste 31-åringen er sikker på akkurat nå, er den neste kontrakten han signerer kommer til å være hans siste som fotballspiller.

– Dersom jeg bestemmer meg for å bli vil det ikke være noen kort kontrakt. Da blir jeg og familien i Trondheim for godt.

Vurderer Helsingborg
Men det er ikke bare Rosenborg som har lyst til å sikre seg signaturen til spissen. Også gamleklubben Helsingborg har vist interesse for å hente tilbake spilleren som var med på å bli svensk mester under ledelse av Åge Hareide i 1999.

– Jeg holder døren på Helsingborg åpen - det har jeg alltid gjort. Dessuten frister det å flytte tilbake til Helsingborg. Det er noe både jeg og familien i aller høyeste grad kunne tenke oss, sier Prica.

Mesterligaen frister
I helgen kunne Helsingborg, med fire norske spillere på laget, juble for sitt første seriegull siden Prica var i klubben. Kommer storscoreren tilbake til Sverige kan han glede seg til europacup-spill, noe som ikke er en selvfølge i Rosenborg.

– Selvsagt lokker det med Mesterliga-spill. Å gjøre det for Helsingborg hadde jo ikke akkurat vært feil.