Fårikål har blitt kåret til «Norges nasjonalrett» av Nitimens lyttere og er en rett som går rundt 1000 år tilbake i tid.  (Foto: Synøve Dreyer)
Fårikål har blitt kåret til «Norges nasjonalrett» av Nitimens lyttere og er en rett som går rundt 1000 år tilbake i tid. (Foto: Synøve Dreyer)

De unge er mer interessert i fårikål enn sine foreldre

Les hvordan du lager den beste fårikålen og få Wenche Andersens egen oppskrift.

- Fårikål stammer egentlig fra Danmark og den danske retten «gåsikål». Retten er mange hundre år gammel og har tidligere vært kåret til «Norges nasjonalrett», forteller Åse Kringlebotn, informasjonssjef i Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt. - Fårikål har blitt en høsttradisjon og mange vennegjenger arrangerer fårikållag i disse dager, legger Kringlebotn til. Les ogs

Mer innhold fra TV 2