ny1-marita-strøm-forsikring-F - Nekter for drap – krever forsikringspengene

Osman Omer Osman som i 2004 ble dømt for drapet på sin kone Marita Strøm, nekter fortsatt for å ha hatt noe med drapet å gjøre. Han mener derfor at det er han, og ikke barna, som må få om lag én million kroner i forsikringspenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Osman Omer Osman ble i Irak i 2005 dømt til livsvarig fengsel for å ha drept Marita Strøm i Nord-Irak 3. september 2004. Han gjør fortsatt krav på til sammen 980.000 kroner fra den dreptes livsforsikringer, melder NRK. Onsdag behandlet Namdal tingrett erstatningssaken.

– Jeg ønsker barna mine alt godt her i verden, men trenger pengene selv. Fraskriver jeg meg disse pengene, vil det være det samme som å innrømme at jeg sto bak drapet, sa Osman da han på telefon fra et fengsel i Irak forklarte seg i tingretten.

Osman forklarte at de to mennene som skjøt og drepte Marita Strøm, var helt ukjente for han. Han kunne heller ikke forklare hva motivet for drapet skulle være.

– Under avhørene før rettssaken ble jeg utsatt for langvarig tortur i fengselet. Derfor tilsto jeg til slutt et drap jeg ikke har stått bak, hevdet han i retten.

Saken skulle opprinnelig vært oppe for retten 13. mai i år, men måtte utsettes fordi den drapsdømtes advokat Brynjar Meling ikke rakk å besøke klienten i fengselet i Irak før rettsmøtet. Hvis drapssaken hadde gått i Norge, ville arvespørsmålet blitt avgjort sammen med straffesaken. Ifølge Marita Strøms livspolise har Osman som ektemann krav på 60 prosent av forsikringspengene, ifølge NRK.

Det er ikke kjent hvor lang tid det vil ta før en avgjørelse i saken er klar. (©NTB)