pakistan-usa-truer-F - Pakistanske klanledere truer USA med hellig krig

Flere hundre klanledere i Pakistan truer USA med hellig krig. Samtidig advarer Pakistans statsminister om at den fiendtlige innstillingen mot USA kan vokse seg enda sterkere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stemningen i Pakistan blir stadig mer trykket jo mer amerikanerne presser på for å få pakistanske myndigheter til å innlede en offensiv mot det ekstremistiske Haqqani-nettverket.

Den pakistanske hæren sier den har mer enn nok med å kjempe mot ulike lokale Taliban-grupper og at den ikke har kapasitet til å åpne en ny front mot en fiende av USA.

Tirsdag møttes flere hundre klanledere fra det religiøse partiet Jamaat-e-Islami (JI) seg til møte i Landikotal, nær grensen til Afghanistan.

- Vi erklærer hellig krig mot Amerika dersom de angriper Pakistan, sa JIs nestleder Siraj-Ul-Haq til forsamlingen.

JI har ingen representanter i den pakistanske nasjonalforsamlingen, men har like fullt innflytelse, ettersom antiamerikanske holdninger er utbredt i Pakistan. Statsminister Yusuf Raza Gilani advarte tirsdag om at gjentatte anklager om at Pakistan spiller et dobbeltspill i kampen mot ekstremisme, kan skape ytterligere fiendtlighet mot USA. (©NTB)