pakistan-usa-truer-F - Pakistanske klanledere truer USA med hellig krig

Flere hundre klanledere i Pakistan truer USA med hellig krig. Samtidig advarer Pakistans statsminister om at den fiendtlige innstillingen mot USA kan vokse seg enda sterkere.

Stemningen i Pakistan blir stadig mer trykket jo mer amerikanerne presser på for å få pakistanske myndigheter til å innlede en offensiv mot det ekstremistiske Haqqani-nettverket.

Den pakistanske hæren sier den har mer enn nok med å kjempe mot ulike lokale Taliban-grupper og at den ikke har kapasitet til å åpne en ny front mot en fiende av USA.

Tirsdag møttes flere hundre klanledere fra det religiøse partiet Jamaat-e-Islami (JI) seg til møte i Landikotal, nær grensen til Afghanistan.

- Vi erklærer hellig krig mot Amerika dersom de angriper Pakistan, sa JIs nestleder Siraj-Ul-Haq til forsamlingen.

JI har ingen representanter i den pakistanske nasjonalforsamlingen, men har like fullt innflytelse, ettersom antiamerikanske holdninger er utbredt i Pakistan. Statsminister Yusuf Raza Gilani advarte tirsdag om at gjentatte anklager om at Pakistan spiller et dobbeltspill i kampen mot ekstremisme, kan skape ytterligere fiendtlighet mot USA. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2