Aylar (Foto: Rolf Ørjan Høgset)
Aylar (Foto: Rolf Ørjan Høgset)

Aylar: – Jeg hengte meg selv

Aylar gikk gjennom tre selvmordsforsøk i ung alder.

I dagens episode av «Det blir bedre» på TV3, snakker Aylar Lie ut om de vonde barndomsminnene. Selv om Aylar ikke husker så mye fra barndommen, er det enkelte hendelser hun aldri glemmer.

– Den ene episoden hvor moren min besøkte faren min og meg på asylmottaket, så forgrep han seg på henne, og hogget henne ned med kniv. Så det er vel egentlig det første barndomsminnet jeg har. Da han ble hentet av politiet var jeg sikker på at han skulle komme tilbake, forteller hun åpenhjertig i samtale med programleder Anbjørg Sætre Håtun.

Les også: Aylar svidde av 135.000 kroner på ett døgn i Las Vegas

– Skåret opp

Faren kom ikke tilbake, og Aylar så ham ikke igjen før to år senere.

– Moren min var blitt fraktet til akutten. hun hadde blitt skåret opp i hodet, ansiktet, halsen, hendene ... Så da jeg flyttet på barnehjem hadde jeg ofte mareritt. Jeg drømte ofte om situasjoner som kunne minne meg om hendelsen, forteller hun.

Havnet på barnehjem

Tilbake sto lille Aylar alene. Moren fikk store psykiske problemer etter de vonde opplevelsene, og var ikke lenger i stand til å ta vare på Aylar.

To år senere kom faren ut av fengsel. Moren hadde da skrevet foreldreansvaret over til Aylars pappa. Barnevernet valgte imidlertid å plassere Aylar i barnehjem.

– Hang meg selv

16 år gammel dro Aylar til Iran for å besøke foreldrene. Her ble hun holdt igjen av faren i to år.

– For meg gikk det så langt at jeg ved noen tilfeller bestemte meg for å avslutte livet om det skulle fortsette sånn. Første gang forsøkte jeg å ta livet mitt kanskje mest for å få oppmerksomhet. Slik at de skulle forstå alvoret fra min side. Det var på en måte et rop om hjelp. Tredje gangen så gikk jeg inn for å ta livet mitt, jeg trodde jeg hadde tapt kampen om å få komme tilbake til det gamle livet, forteller hun.

– Jeg hang meg selv, så jeg vet ikke, jeg falt ned. Overlevde.

Tok overdose

Etter to år klarte hun å rømme ved hjelp av norske myndigheter. Hun dro til sin biologiske mor i USA. Hun forteller at hun her ble utsatt for overgrep av morens mann.

Hun rømte, havnet blant feil mennesker, og havnet i pornobransjen. Aylar begynte å ruse seg for å flykte fra virkeligheten, og forteller at hun hadde gitt opp livet.

– Jeg tok en overdose og våknet opp på sykehuset. De sørget for å få meg tilbake til Norge, forteller hun.

Les også: Aylar Lie videre i poker-VM: – Dette er utrolig stort!