Fra nyåret kommer Ford Focus, og etterhvert sikkert også andre Forder, med en automatisk dørkantbeskyttelse. Dermed kan det snart være slut på små parkeringsbulker. Foto fra Youtube.
Fra nyåret kommer Ford Focus, og etterhvert sikkert også andre Forder, med en automatisk dørkantbeskyttelse. Dermed kan det snart være slut på små parkeringsbulker. Foto fra Youtube.

Ford Focus: Først i verden med automatisk dørkantbeskyttelse

Denne kan gjøre slutt på de irriterende parkeringsbulkene - se video!

En sjelden gang i mellom dukker det opp nye oppfinnelser på biler som både er enkle og geniale - og som får en til å lure på hvorfor ingen har tenkt på dette for lenge siden.

Det regner de ansvarlige hos Ford uten videre med at folk vil si også nå, når de introduserer "den automatiske dørkantbeskyttelsen".

Og vi er tilbøyelige til å gi dem rett.

Les også: Disse nedfellbare dørene slo aldri helt an...

De små, men stygge og kostbare "parkeringsbulkene" som oppstår når en dør åpnes og slår borti bilen ved siden av, har allerede rukket å irritere bileiere i 40-50 år. Helt siden bilen ble så vanlig at det begynte å bli trengsel på parkeringsplasser ved butikker og arbeidsplasser, og også i private parkeringsgarasjer.

En avlang
En avlang

Fords undersøkelser viser at hele 72 prosent av bileiende familier i de største landene i Europa har hatt skader på sine bildører. Verst er det i Spania, med 83 prosent. Minst plaget er man i Storbritannia, men også der er 53 prosent av bilene belemret med små bulker i dørene fra folk som har slått opp bildørene litt for raskt, litt for langt og litt for hardt.

Løsningen har vært å montere stygge gummi-knotter utvendig på karosseriet, eller å ta sjansen. De fleste har gjort det siste.

Del med Facebook-vennene dine!

Men fra tidlig på nyåret kommer altså den automatiske dørkantbeskyttelsen, i første omgang på Ford Focus. Når døren åpnes bretter en beskyttende klaff av spesialgummi seg rundt kanten på døren, og demper et eventuelt sammenstøt mellom døren og bilen ved siden av. Når døren lukkes igjen foldes klaffen automatisk inn på bare 60 millisekunder, og er skjult til døren åpnes igjen.

Videoen under viser hvordan systemet virker. Genialt, ikke sant?

Les også: Småbulker kan ødelegge en god leasing-deal

http://www.youtube.com/watch?v=aCgHKOpG6fU