sporloes_karen
sporloes_karen

Sporløs-Karen om faren: – Han var ikke slik jeg hadde forestilt meg

Karens far viste seg å være stikk motsatt fra hva hun hadde forberedt seg på.

I tirsdagens episode av «Sporløs» ble vi kjent med Karen Iversen (37) fra Åndalsnes og hennes tvillingbror Inge.

Karen tok kontakt med «Sporløs» for å få hjelp i letingen etter sin engelske far som skulle være oppvokst på Malta. Han var i Norge i en lengre periode tidlig på 70-tallet, men det var usikkert om han noen gang fikk vite at Karens mor var gravid.

I programmet fikk vi se at man til slutt klarte å finne faren Jamie Nelson i England. Det viste seg at han aldri fikk vite at han hadde blitt tvillingfar.

Les også: – Jeg brøt helt sammen, jeg var så lettet!

Se Karen og Inges første møte med faren i videoen øverst!

– Jeg kalte han vel hippiepappa

Det eneste bildet Karen noensinne fikk sett av faren før møtet var det bildet fra 70-tallet som Silje Stang viste henne før avreisen til Malta. Dette ble starten på en unik reise for Åndalsnes-kvinnen.

karen_230
karen_230

Jamie Nelson er ikke helt som andre 62-åringer. Hver sommer bor han tre måneder i en campingvogn i England og jobber på rockefestivaler med å selge cider. Til vanlig bor han i en husbåt i Belgia.

– Jeg kalte han vel hippiepappa i programmet, sier Karen til «Sporløs»-hjemmesidene.

– Det har vært umulig å forestille seg hvordan han skulle være, men jeg hadde iallfall ikke forestilt meg at han var sånn. Jeg hadde forestilt meg en småarrogant engelskmann og prøvde å forberede meg på det, fortsetter hun og ler.

– Men det var så langt fra sannheten som overhodet mulig. Han var en totalt annen type! sier Karen om faren Jamie som ble veldig glad og takknemlig for at de hadde oppsøkt ham.

Se også: «Sporløs» på TV 2 Sumo

– Jeg har slått meg til ro

Karen forteller at hun føler en ro nå som hun etter 37 år har møtt faren sin.

– Dette har vært veldig spesielt. Det var en utrolig rar følelse å treffe han, og jeg føler en ro nå. Jeg har slått meg til ro. Jeg vet hvem han er og jeg vet at han har det bra, sier hun og forteller at de har hatt kontakt etter innspillingen av programmet.

– Jeg har snakket med ham et par ganger på telefon. Det er jo ganske mye det for å være en helt fremmed person, sier hun og forteller at neste steg for å bli bedre kjent er å besøke ham i husbåten i Belgia. Dit drar hun sammen med mann, sine tre barn og tvillingbroren Inge.

Sønnene på fem og åtte år synes det er veldig spennende med en ny bestefar, som de kaller «grandfather».

– Jeg har forklart dem om ham og de har veldig lyst til at jeg skal ta ham med til Norge, sier Karen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

jamie
jamie

Det var Karens datter på 21 år som først ville at moren skulle sende inn søknad til «Sporløs».

– Hun maste om at jeg skulle søke, og etter hvert sendte jeg en mail i full fart. Jeg tenkte ikke at jeg skulle bli vurdert en gang, så jeg sendte den for at jeg kunne fortelle henne at jeg hadde sendt mailen iallfall. Hun gleder seg veldig til å treffe ham når vi skal til Belgia. Hun har lurt veldig på hvem han er. Det er vel sånn at jo eldre man blir, jo mer tenker man på det.

Les også: TV 2 søker deg som leter

– Jeg var kjempeglad og kjempeskremt på samme tid

Karen var i utgangspunktet skeptisk til å være på TV.

– Men jeg tenkte at det var prisen jeg måtte betale for å få dette gjort. Jeg hadde angret veldig hvis jeg ikke grep muligheten, sier Karen som også tenkte på moren sin oppi det hele.

tvilling
tvilling

– Det er klart at hun var veldig skeptisk til å begynne med, når noen av hennes mest intime ting blir brettet ut på TV, sier Karen som setter pris på at det hele har gått så bra som det har.

– Går det an å beskrive hvordan det var å se faren deres stå der foran dere?

Det var helt utrolig. Jeg tenkte «skjer dette virkelig? Skjer det på ordentlig?». Man ser den skikkelsen som er en helt vilt fremmed person. Jeg var kjempeglad og kjempeskremt på samme tid, sier Karen som ikke klarer å se noen umiddelbar familielikhet mellom faren og henne.

– Vi traff hans ene sønn, Liam på 28 år. Jeg synes han lignet litt på tvillingbroren min, men jeg så ikke noe likheter mellom Jamie og meg, sier Karen som tidligere har prøvd å lete etter faren på egen hånd uten resultat.

Nå er hun ikke i tvil om at ting har forandret seg.

– Jeg har jo funnet faren min nå og han vil ha kontakt. Jeg har jo alltid lurt på om han levde eller var død. Jeg har fått en ro og tilfredshet nå, sier Karen.

Se «Sporløs» på TV 2 tirsdager klokken 20.00!

Gikk du glipp av en episode? Se «Sporløs» om igjen på TV 2 Sumo her!