_Porsche_Cayenne
_Porsche_Cayenne

Kan drømme-SUV-en la seg realisere til 200 000 kroner...

... når det er en Porsche Cayenne?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei.

Jeg lurer på om det er lurt å importere Porsche Cayenne diesel. Har bare 200000 kroner og hvor skal jeg lete ?

Benny svarer:

Hei du.

Porsche Cayenne er flotte biler som etter hvert begynner å få såpass lave priser at de nå begynner å bli tilgjengelige for ”hvermannsen” . Har faktisk fundert litt på å kjøpe en selv...

Det finnes også en hel del biler til salgs, også her i Norge. Problemet er nok at mange oppfatter denne store SUV-en som litt politisk ukorrekt – kanskje endog både som ”harry” og vulgær.

Må innrømme at jeg ikke har regnet på hva det vi koste og bruktimportere denne fra Tyskland. Bilen har både høyt CO2-utslipp, høyt hk-antall og høy vekt – noe som straffes hardt av norske avgifter. Jeg tviler på at det er mye å spare på import.

Leter gjør du uansett på www.mobile.de

Selv om den generelle kvaliteten er svært god på Cayenne, så var det en del ”smårusk” med de par første årgangene – så de bør man kanskje styre unna, de har jo ofte gått ganske langt også. USA-utgaver med ubrukelig oddetallsradio, lite nummerskilt og reservehjulet på bakluka hadde i alle fall jeg styrt unna.

For en noenlunde fin og brukbar Cayenne bør budsjettere med 450 – 500 000 kroner. Da får du en 2005 modell 3,2-liter V6 på 250 hk. Med ca 100 000 km på telleren.

Porsche var (naturlig nok) sent ute med diesel – og Cayenne med diesel koster enda mer.

Har du 200 000 kroner til disposisjon er mitt råd til deg å legge Cayenne-prosjektet på is inntil du får samlet mer ”gryn”. Husk også at bilene heller ikke er billige i drift. Både drivstoff, forsikring og vedlikehold ligger noe over ”normalen” på disse bilene.

Beklager så mye hvis jeg knuser Porsche-drømmen din. Men om jeg får komme med et lite tips - så får du en fin 911 SC fra ca 1983 til 200 000 kroner (se link under). Det er tross alt det som er ”ekte” Porsche! Enig?

Ønsker deg uansett lykke til med bil!

Les også: Porsche 911: Folke-sportsbil til 200 000,-

Del med Facebook-vennene dine


Jeg har kjørt Porsche Cayenne diesel - les mer om det her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: