Amalie Fagerli (23) og samboeren Ole Johnnys (26) hjem «Svenngården» er kåret til «Norges vakreste hjem 2011». (Foto: God morgen Norge)
Amalie Fagerli (23) og samboeren Ole Johnnys (26) hjem «Svenngården» er kåret til «Norges vakreste hjem 2011». (Foto: God morgen Norge)

Døde i bilulykke foran Norges vakreste hjem

Amalie og samboeren hadde nettopp flyttet inn i «Svenngården» da de ble sjokkerte vitner til at den tidligere eieren ble drept like foran huset.

I dag tidlig ble Amalie Fagerli (23) og samboeren Ole Johnnys (26) hjem «Svenngården» kåret til «Norges vakreste hjem 2011».

Det unge paret ble berømmet av fagjuryen for å ha gjort en formidabel jobb i å restaurere et gammelt hus i Eidsvik utenfor Ålesund.

Se videoen fra «Norges vakreste hjem» her.

Og her er publikumsprisen.

– Verdt slitet

Bak prisen ligger timer med slit og hardt arbeid. Det meste har det unge paret gjort selv.

– Men slitet har vært verdt det, og prisen har en ekstra dimensjon, forteller de.

teamwebny (Foto: TV 2)
teamwebny (Foto: TV 2)

Anne Marie Eidsvik, kvinnen som solgte dem huset i 2006, ble nemlig drept i en stygg ulykke bare noe få måneder etter at Amalie og Ole Johnny flyttet inn. Ulykken skjedde rett foran «Svenngården» og det unge paret var hjemme da de hørte sirenene og så blålys fra kjøkkenvinduet.

– Ole Johnny løp opp på veien for å se hva som hadde skjedd. Der lå Anne Marie og alle julepakkene, det må ha vært et forferdelig syn, minnes Amalie trist.

Les også: Hans og Ola fant lykken i Gudbrandsdalen

Dette bordet vare en bryllupsgave til Ingolf og Anne Marie. Bordet er håndlaget av Ingolfs onkel til deres bryllup.  (Foto: Amalie Fagerli)
Dette bordet vare en bryllupsgave til Ingolf og Anne Marie. Bordet er håndlaget av Ingolfs onkel til deres bryllup. (Foto: Amalie Fagerli)

Hadde handlet julegaver

Det var like oppunder jul i 2006. Den eldre kvinnen hadde vært ute på julegavehandel i Ålesund, og hadde akkurat gått av bussen som ligger like ovenfor Amalie og Ole Johnnys hus, da hun ble påkjørt og drept momentant.

Selv var Amalie bare 18 år og gravid med parets første barn da ulykken skjedde. Det gikk veldig hardt inn på dem begge. Samtidig mener de at det har gikk dem en ekstra vilje til å jobbe hardt.

– Det gir ekstra mening å gjøre huset fint for Anne Marie og Ingolf. Heldigvis fikk Anne Marie oppleve hvor ivrige vi var i arbeidet med huset, sier Amalie.

Anne Marie Eidsvik rakk akkurat å se kjøkkenet pusset opp, men Ingolf Eidsvik som i dag er 76 år, følger parets arbeid med glede.

– Han skulle følge med på tv i dag morges da vi mottok prisen, smiler Ole Johnny.

bildetweb (Foto: TV 2)
bildetweb (Foto: TV 2)

Gravid og klar for livet

Amalie og Ole Johnny husker godt den dagen de fikk nøklene til huset. Et bilde fra den dagen står innrammet på gangen, sammen med de store gamle nøklene de fikk overlevert av Anne Marie og Ingolf.

– Det er et skikkelig godt minne. Jeg var 18 år og gravid med første, og vi var skikkelig full av pågangsmot, og klar for å starte livet med vår egne lille familie i eget hus, minnes Amalie.

Under bildet er et gammelt, håndlaget bord som Ingolf har gitt til det unge paret. Bordet var en bryllupspresang til Ingolf og Anne Marie, og er ett av flere minner som den eldre mannen har ønsket å gi dem.

Dette kjøkkenet fikk Anne Marie se før hun ble drept.  (Foto: Amalie Fagerli)
Dette kjøkkenet fikk Anne Marie se før hun ble drept. (Foto: Amalie Fagerli)

– Anne Marie og mannen Ingolf ønsket å selge huset fra familiegården til noen de kjente, forteller Amalie. – De ble skikkelig ivrige da vi sa at vi gjerne ville kjøpe det, forteller Amalie som har vokst opp like i nærheten av huset. Også Ole Johnny er fra området. Tingene de har fått betyr ekstra mye for paret på grunn av historien de bærer.

Pris i Anne Maries minne

Nå reiser paret tilbake til «Svenngården» for å feire prisen for «Norges vakreste hjem 2011» der.

– Vi skal feire med champis, masse champis, ler Amalie, som er veldig takknemmlige for at Ingolf og Anne Marie i sin tid lot dem få oppgaven med å føre «Svenngården»s historie videre.

– Denne prisen vil også ære Anne Maries minne, avslutter Amalie.

Les også: – Hele livet mitt falt sammen i det øyeblikket

Les også: Elizabeth var 30 år første gang hun kollapset

BoligPlussGMN
BoligPlussGMN

Konkurransen er et samarbeid mellom magasinet BoligPluss og God morgen Norge.