Dette var en av tegningene som ble laget i forkant av BMW X6 lanseringen. Vi tror den nye X4 en vil være en SUV i samme sjanger   altså med coupe linjer.
Dette var en av tegningene som ble laget i forkant av BMW X6 lanseringen. Vi tror den nye X4 en vil være en SUV i samme sjanger altså med coupe linjer.

BMW kommer med helt ny SUV

En ny "X" til familien er på vei.

BMW X5 ble umiddelbart en suksess da den traff bilverden som en bombe på slutten av 90-tallet. Siden den tid har X-familien fått stadig flere medlemmer.

Noen år senere kom en mindre versjon med betegnelsen X3 – den vokste seg etter hvert stor den også.

Stor er også X6, som jo ble verdens første "coupe"-SUV. Lite praktisk og egentlig ikke så vakker heller. Men den blir i alle fall lagt merke til! Og til slutt X1 – som jo fylte en viktig plass blant den stadig mer populære små-SUV-klassen.

Men nå har Autoweek altså fått bekreftet at BMW går svanger med en ny X. Ikke helt overraskende snakker vi om X4.

LES OGSÅ: Tre ting du ikke visste om BMW X5

Designmodell?

Nå er det i utgangspunktet ganske trangt mellom X5 og X3, så vi regner med at nyeste skudd på stammen kommer til å spille på mer enn at den er en litt stor X3 eller en litt liten X5.

Kanskje blir det noe mer i retning av en liten X6 – altså en "designbil" der utseendet er viktigere enn praktiske hensyn og plass.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kanskje vil fronten på den nye SUV-en spille på utseendet til BMW X1?
Kanskje vil fronten på den nye SUV-en spille på utseendet til BMW X1?

Del med dine Facebook-venner

Vi våger å håpe at det blir rom å komme med noen spenstige, kreative og gjerne kontroversielle linjer. Etter forrige 7-serie, signert den allerede legendariske Chris Bangle, har det liksom vært litt lite innovativt.

Misforstå rett, de nye BMW-ene er lekre, men vi tåler noen modeller som trenger tid å "vokse" på oss også. Slik nettopp 7-serien gjorde.

Noe nærmere tidspunkt for når en slik bil skal kunne vises har vi ikke kunnet finne. Vi venter i spenning.

LES OGSÅ: BMW X5: Bruktbilen fra helvete?