janni_wintherbauer (Foto: TV 2)
janni_wintherbauer (Foto: TV 2)

Tidligere prostituert: – Jeg har vært på Stortinget med kunder

Prostituerte mener det var tilfeldig at det var en politiker som ble avslørt, og ikke en annen samfunnstopp.

Det er ingen tvil om hva som har vært temaet denne uken på PRO-sentret (De prostituertes interesseorganisasjon)– Frp-toppen Bård Hoksruds sexkjøp i Riga.

Lederen for de prostituertes interesseorganisasjon, Janni Wintherbauer, mener det er langt vanligere å kjøpe sex enn det mange tror.

– Vi som er eldre har hatt alt det der. Jeg har til og med vært på Stortinget med kunder gjennom årene, sier Wintherbauer til TV 2.

Les også: Bård Hoksrud får massiv støtte på Facebook

Som folk flest

Ifølge en sexvaneundersøkelse fra 2002 har 13 prosent av den mannlige befolkningen i Norge kjøpt sex. Prosjektleder i KAST, som til daglig jobber opp mot prostituerte, tror ikke tallene har forandret seg siden den gang.

– 13 prosent av Norges befolkning har kjøpt sex, og politikere er som folk flest. Jeg pleier å si at folk flest kjøper ikke sex, men sexkunder er som folk flest, sier prosjektleder Lennart Lock i KAST.

Les også: Hoksrud nekter for å ha hatt samleie med prostituert i Riga

Tilfeldigheter

Ingen av kvinnene på PRO-sentret ønsker å nevne navn på sine kunder. Likevel mener de det var tilfeldig at det var en politiker som ble avslørt, og ikke en annen samfunnstopp.

– De skal være glad at jeg ikke er en som blåser folk. Det er nok en del som sitter og skjelver, sier Wintherbauer til TV 2.

Les også: Hoksruds reisekamerat: – Vanlig kompistur