Tor F
Tor F

– Det er trist og unødvendig at dette lekker ut til pressen

Det sier TV 2s pressekontakt om bråket mellom dommeren og danseparet.

Forrige lørdag gikk «Skal vi danse»-deltaker Noman Mubashir og hans dansepartner Nadya Khamitskaya til angrep på dommer Tor Fløysvik, etter at Fløysvik ga de to en toer på direkten.

Det er utrolig respektløst. Det første jeg tenkte var at han må ha tatt opp feil kort. Jeg smilte, showet og koste meg på scenen. Jeg føler nesten at Tor la meg for hat.

– Det er utrolig respektløst. Det første jeg tenkte var at han må ha tatt opp feil kort. Jeg smilte, showet og koste meg på scenen. Jeg føler nesten at Tor la meg for hat. De må tenke litt på at dette er underholdning og ikke ta det så til de grader seriøst. Jeg jobber fulltid på siden av dette og har trent ekstremt hardt. Vi fortjener veldig mye mer enn en toer i kveld, sa Noman til «God kveld Norge» etter dansen.

«God kveld Norge» kunne mandag avsløre at krangelen ikke stoppet lørdag kveld, men at Nadya sendte en e-post til Tor etter sendingen.

TV 2: – Det er snakk om er en intern mail

E-posten fikk Tor Fløysvik til å reagere, og pressekontakt Unn-Grethe Berge mener at det er uheldig for «Skal vi danse» at detaljene kom pressen for øret.

– Mailen det er snakk om er en intern mail som er sendt fra en kollega til en annen i et prosjekt. At det lekker ut til pressen er trist og unødvendig. Vi vil se på saken internt for å unngå at slikt skjer i framtiden. Nadya og Noman ønsker ikke å kommentere denne saken. De har lagt det bak seg og ønsker å ha fokus på lørdagens sending når de skal danse kjærlighetsdansen rumba til «Månens elev» av Anne Grete Preus, sier TV 2s pressekontakt for «Skal vi danse», Unn-Grethe Berge til «God kveld Norge».

Mailen det er snakk om er en intern mail som er sendt fra en kollega til en annen i et prosjekt. At det lekker ut til pressen er trist og unødvendig.

Noman Mubashir og Nadya Khamitskaya  (Foto: Thomas Reiseter)
Noman Mubashir og Nadya Khamitskaya (Foto: Thomas Reiseter)

Ble overrasket av Nadyas e-post

Tor Fløysvik på sin side forteller til «God kveld Norge» at han har mottatt en lang e-post fra Nadia Khamitskaya i etterkant av bråket. Han er overrasket over at danseren har gått til det skrittet å kontakte ham.

– Jeg har ikke snakket med verken Noman eller Nadia, men jeg har fått en lang mail av Nadia. Hva som sto i mailen vil jeg ikke referere til, men jeg skrev tilbake at jeg ikke er interessert i å ha noen dialog om følelser og uttalelser med deltakerne. Jeg er dommer og ikke noe annet enn det, sier han bestemt.

– Beklaget hun seg?

– Det vil jeg ikke kommentere. Men det er første gang jeg har fått en slik mail fra en deltaker. Dansen til Nadia på lørdag var mye show, og det er ikke noe feil i det, men de skulle danse Quickstep og da vil jeg se en Quick step slik vi forventer den. Det som er fundamentalt er fotarbeid, rytmikk, takt, huske koreografien og ha en koreografi typisk for dansen.

Det er bare gøy at de engasjerer seg, og at deltakere har synspunkter og uttrykker seg.

Fløysvik: – Feil fokus

Fløysvik selv påpeker at det ikke er vanlig å ha slik dialog mellom dommer og deltaker i en dansekonkurranse.

– Er man med i en dansekonkurranse må de velge om de vil akseptere dommerne eller ikke. Hvis ikke bør de ikke være med. Det er feil fokus å gå på dommerne. De fleste går heller i studio og trener på neste dans, glemmer forrige og har fokus fremover, sier den omstridte dansedommeren til «God kveld Norge».

Les også: Noman Mubashir: – Fløysvik har lagt meg for hat

Les også: Tor Fløysvik: – Synd at folk har dårlig hukommelse

– Jeg er dommer i «Skal vi danse». Det er ikke vanlig å ha dialog med danserne i en dansekonkurranse. Dialogen skal være mellom trener og elev. Jeg er ikke deres trener. At deltakere i en konkurranse i dans kontaktet dommerne i etterkant og ytrer seg har jeg alltid vært imot som trener. De har fått sin karakter – ferdig med det, legger Fløysvik til.

For øvrig medgir dansedommeren at det er gøy at deltakerne engasjerer seg.

– Det er bare gøy at de engasjerer seg, og at deltakere har synspunkter og uttrykker seg.