hoksruddame_print (Foto: SCANPIX/ TV 2)
hoksruddame_print (Foto: SCANPIX/ TV 2)

Stortingspolitiker kjøpte sex i Riga

– Vi skulle bare ha det gøy og hyggelig, og så skjer dette her, sier Frp-politiker Bård Hoksrud.

Stortingspolitiker Bård Hoksrud var på tur til Riga med tre Fpu-politikere onsdag til søndag forrige uke. TV 2 hadde på forhånd fått vite at Hoksrud kanskje kom til å bryte norsk lov under besøket.

Riga er ikke bare en populær storbydestinasjon. Det er også et kjent reisemål for sexturister.

I løpet av den første kvelden besøkte minst to FpU-ere nattklubben «Brilliant Gentlemens Club».

Les også: Martin: – Det ble filmet i skrittet

Betalte mer enn nødvendig

Den andre kvelden drar Hoksrud ut i taxi ved midnatt. Taxien slipper av Hoksrud i en bakgård med mørk dør, og kjører tom tilbake. Etter en halvtime kommer taxien tilbake. Bård Hoksrud kommer deretter ut døren med en kvinne, og setter seg i taxien med henne.

Kvelden etter oppsøker TV 2 bygget Hoksrud kom ut av med skjult kamera. TV 2 blir møtt av åtte jenter i bare undertøyet inne i rommet, blant dem kvinnen som kom ut døren med Hoksrud kvelden før.

SEXKJØP: Her kommer Bård Hoksrud ut av bordellet.  (Foto: TV 2)
SEXKJØP: Her kommer Bård Hoksrud ut av bordellet. (Foto: TV 2)

Hun sier til TV 2 at hun tilbyr erotisk massasje, og sex hvis det er ønskelig. Etter å ha sett bilde av Hoksrud bekrefter kvinnen at hun vet hvem han er.

«Han var klienten min. I går, eller forrige uke» sier hun og opplyser om at han betalte mer enn standardprisen for sex, og at Hoksrud kun var der en gang.

I en telefonsamtale senere bekrefter kvinnen at hun hadde sex med Hoksrud for litt mer enn 1600 kroner.

«Ja, selvfølgelig hadde vi sex», sier hun.

Les også: Per Sandberg: – Han er villig til å trekke seg fra alle verv

Forbudt

Siden 2008 har det vært ulovlig for nordmenn å kjøpe sex – selv i utlandet. Onsdag kveld konfronterte TV 2 Hoksrud med opptakene fra Riga.

Han erkjenner å ha gjort noe dumt.

– Vi skulle bare ha det gøy og hyggelig, og så skjer dette her. Det skulle ikke ha skjedd. For meg kommer dette til å få enorme konsekvenser, som jeg må ta ansvar for, sier Hoksrud til TV 2.

Han innrømmer å ha betalt den prosituerte litt over 1600 kroner, og at han etter alt å dømme har brutt loven.

– Jeg skulle ha gjort alt jeg kunne for å unngå dette, sier han.

Hoksrud sier at mange nok vil bli skuffet og sjokkert over det han har gjort.

– Disse minuttene skulle jeg aldri ha opplevd. Jeg har gjort noe utrolig dumt som jeg kommer til å angre bittert på resten av livet. Det var bare den ene gangen.

552394

Ryddet opp etter sexskandale

Hoksrud har vært stortingsrepresentant for Frp siden 2005, og er medlem av Frps sentralstyre. Fra 1999–2002 var Hoksrud leder av Fremskrittspartiets ungdom. Han måtte rydde opp i partiet da det ble kjent at Søviknes hadde hatt sex med en 16 år gammel jente under en Frp-sammenkomst.

– FpU vil også på det sterkeste avvise at det er en slik kultur i vår organisasjon, som det i de siste dagene har fremkommet i visse medier, sa han den gangen.

Les også:Vil doble straffen for sexkjøp i Sverige