Edvald Boasson Hagen klarte å sykle på 'den umulige sykkelen'. (Foto: TV 2/)
Edvald Boasson Hagen klarte å sykle på 'den umulige sykkelen'. (Foto: TV 2/)

Sjekk Boasson briljere på «den umulige sykkelen»

– Har aldri sett noen klare det så raskt, forteller eieren.

Oudenaarde (TV 2 Sporten): Dagene før VM er langdryge og kjedelige. Men Edvald Boasson Hagen har funnet det perfekte tidsfordriv.

På hotellet ved den belgiske småbyen Oudenaarde, der de norske rytterne avholder sin precamp, har de det som kalles «den umulige sykkelen». De færreste klarer å holde balansen på den. For hvis du svinger til høyre drar den til venstre – altså motsatt av det normale.

- Jeg pleier å si til folk: «Hvis du klarer å sykle på den, så spanderer jeg en øl på deg. Men hvis du ikke klarer det, må du spandere en på meg». Så alle ender opp med å kjøpe øl til meg, forteller eieren Christian de Klerck og ler.

Se Edvald på sykkelen øverst i artikkelen

Men Edvald Boasson Hagen er kjent som en kunstner på sykkelen. Ettersom han har bakgrunn som terrengsyklist, har han en unik teknikk. Og dermed er det vel de Klerck som må spandere på Boasson Hagen?

- Jeg kan ikke tro det. Han er den første som har klart det så raskt, sier de Klerck.

Kurt Asle Arvesen: – Vi har et luksusproblem

- Det viser at Edvald har en sinnssyk god koordinasjon på sykkelen. Som gammel mountainbiker så sitter teknikken som den skal, sier landslagets kokk, Henrik Orre, mens han følger Boasson Hagens ustødige ferd på gårdsplassen.

- Litt annerledes enn vanlig må jeg si. Men det var gøy å mestre det. Men jeg tror det er tryggest å bruke min egen på søndag.