TOPPSCORER: Kristine Lunde Borgersen ble norsk toppscorer i landslagscomebacket. (Foto: Bagger, Henning/SCANPIX)
TOPPSCORER: Kristine Lunde Borgersen ble norsk toppscorer i landslagscomebacket. (Foto: Bagger, Henning/SCANPIX)

Håndballspiller Kristine Lunde-Borgersen: – Hadde lagt opp uten sønnen

Det er ikke bare lett å være håndballproff og småbarnsmamma.

Håndballspillerne Kristine Lunde-Borgersen og Heidi Løke jobber begge i disse dager for å dra seieren i havn under VM. I går tirsdag ble den første world cup kampen i håndball spilt i Danmark.

Les også: Håndballstjerne ble mor for første gang

Bleieskift og håndball

Begge to er småbarnsforeldre. Lunde-Borgersen har sønnen Matheo på sju måneder og Heidi har Alexander på fire. Og det å være mamma og håndballspiller på proffnivå er ikke bare lett, men denne gangen har forbundet sørget for at de to fått ta med seg barna og familien til VM.

– Det er helt perfekt at forbundet stiller opp, for jeg vil ikke være borte fra sønnen min i over tre uker. Men samtidig hadde jeg sikkert lagt opp de ikke hadde gjort det. Da tror jeg ikke jeg ville følt at en videre satsing ville vært verdt det, sier Kristine til VG i dag.

I VM-oppkjøring deler Kristine og Heidi rom, og da går praten ikke sjokkerende ut på bleieskift og riktige prioriteringer.

– Det blir en del snakk om bleier, søvn og prioriteringer og slikt. Det er godt å kunne snakke med henne som har vært igjennom dette tidligere, og som har klart å komme tilbake til toppnivå igjen, sier Lunde.

Heidi har nemlig tidligere hatt med seg sønnen til både EM og VM.

Giftet seg

I 2009 giftet Kristine seg med ektemannen Ole M Borgersen i Viborg domkirke i Danmark.

Og tvillingsøsteren til Kristine, Katrine Lunde Haraldsen, giftet seg i 2007 med fotballkjæresten Tom Reidar Haraldsen – og tidligere har «God kveld Norge» kunnet fortelle at det var Katrine som var søsterens rådgiver før bryllupet.

– Katrine har gitt meg råd om gaveønsker, hvordan vi skal planlegge det og hvordan innbydelsene skal se ut. Hun har mange meninger som hun vil ha rettet på selv, sa Kristine til «God kveld Norge».

Les mer: Landslagskapteinen giftet seg