Fotballfrue
Fotballfrue

Fotballfrue: – Hadde jeg vært overvektig så hadde jeg blitt hyllet

Bloggeren Caroline Berg Eriksen snakker ut om bråket rundt bikinibildene.

Det er veldig mange som mener at jeg er for tynn og at jeg derfor ikke bør legge ut bilder av meg selv.

Fotballfruen Caroline Berg Eriksen er Norges aller største blogger med 70.000 daglige lesere.

Kvinnen bak bloggen fotballfrue.no skriver om blant annet mat, mote og trening, men da hun la ut bikinibilder av seg selv, ble det bråk.

– Jeg fikk en del pepper for å ha lagt ut bikinibildene. Og jeg hadde aldri i min villeste fantasi forestilt meg at det skulle bli så mye styr ut av tre bilder av en jente i bikini, sier hun til «God kveld Norge».

(Saken fortsetter under bildet)

Fotballfrue Caroline Berg Eriksen har fått mange kommentarer på at hun har valgt å vise seg i bikini på sin egen blogg.
Fotballfrue Caroline Berg Eriksen har fått mange kommentarer på at hun har valgt å vise seg i bikini på sin egen blogg.

– Veldig mange som mener at jeg er for tynn

Berg Eriksen fikk massiv kritikk da hun la ut bikinibildene på bloggen sin, og mange mente hun er for tynn og at hun derfor er et dårlig forbilde for unge jenter.

– Jeg kommer nok til å vise bikiniene mine for neste år også.

– Det er veldig mange som mener at jeg er for tynn og at jeg derfor ikke bør legge ut bilder av meg selv. Men det er det jeg synes er veldig trist i dag, at hadde jeg vært overvektig så hadde jeg blitt hyllet for at jeg turte å vise at jeg så sånn ut. Og det er jo akkurat det jeg gjør, bare at jeg ikke er overvektig.

I Nice på den franske Rivieraen kaster Fotballfrue igjen klærne – for hun nekter å la seg stoppe av kritikerne.

– Jeg kommer nok til å vise bikiniene mine for neste år også. Jeg lar meg ikke stoppe, og lar ikke enkeltpersoners meninger hindre meg i å legge ut bilder av meg selv i bikini.

Caroline-bErg-eriksen
Caroline-bErg-eriksen

Ektemannen naken i sportsblad

Carolines fotball-ektemann, LSK-spiller Lars-Kristian Eriksen, har også skapt overskrifter ved å kaste klærne. For noen år tilbake stilte han opp på dristige nakenbilder for bladet Shutter.

Ekteparet trener masse, og følger et lavkarbo-kosthold uten brød, ris og pasta.

Se bilder av en naken Lars-Kristian i videoen øverst i saken.

Har hatt et problematisk forhold til mat

Fotballfruen ble såret av vektkritikken, mye på grunn av at hun tidligere har slitt med å godta kroppen sin.

– Man kan si at jeg hadde en spiseforstyrrelse fordi tankene mine var sånn som de var. Men jeg vil ikke si at man er anorektisk før man undervektig og har gått ned mange kilo. Og det gjorde ikke jeg, jeg gikk aldri ned i vekt. Det er litt ekstra sårende å høre det at du er syk, du ser syk ut - du kan ikke være frisk, når jeg vet så godt hva det vil si å ha et problem i forhold til mat.

Ekspert på spiseforstyrrelser: – VIktig at bloggerene er bevisste

Runi Børresen, førstelektor på avdeling for lærerutdanningen ved Høgskolen i Buskerud og ekspert på spiseforstyrrelser, tror ikke det er utelukkende positivt at bloggere utleverer seg og sine problemer foran publikummet de har.

Det uttalte hun i et intervju med «God kveld Norge» tdiligere i år.

Man kan si at jeg hadde en spiseforstyrrelse fordi tankene mine var sånn som de var. Men jeg vil ikke si at man er anorektisk før man undervektig og har gått ned mange kilo.

– Det som er viktig, er at man er bevisst på hva man formidler. Mange av de som bruker mye tid på disse bloggene, fremstår som eksperter på sine områder. Men det å ha vært gjennom et problem selv, trenger ikke å bety at du kan gi råd og hjelp til andre. Og når det gjelder spiseforstyrrelser, så er det uten tvil et psykologisk felt, sa hun til «God kveld Norge».

Fotballfrue Caroline Berg Eriksen er glad for at hun har det godt med seg selv i dag.

– Jeg kunne finne på å bare spise frukt en dag for eksempel, eller bare drikke flytende ting, bare helt sprø ting egentlig. Jeg var også veldig opptatt av å telle kalorier, men det er ting jeg overhodet ikke er opptatt av i dag, og det er veldig deilig.