scania
scania

Mister svenskene Scania også?

Det er mye dramatikk i svensk bil industri om dagen.

Det er vel ikke å ta for hardt i å si at Svensk bilindustri jobber litt i motvind om dagen. Ikke nok med at Saab sliter. Nå kan faktisk Scania forsvinne til Tyskland også.

Volvo prøvde ...

For noen år siden – nærmere bestemt i 1999 – begynte Volvo å kjøpe opp aksjer i Scania. Målet var utvilsomt å få i stand et samarbeid mellom de to svenske lastebilprodusentene. Det virket på alle måter fornuftig, man kan jo saktens spørre seg om det er plass til de to konkurrentene i samme marked.

Men dette fusjoneringsforsøket ble effektivt stoppet av EU, uten at man egentlig fikk noen god grunn.

Les også: Med denne kan du kjøre verden rundt

Blir MAN?

Siden den gang har VW kjøpt seg i inn i Scania. Problemet er at VW også eier den tyske lastebilprodusenten MAN. Spørsmålet er om VW vil drive begge disse lastebilmerkene videre – eller om de kommer til å slås sammen til ett merke.

Svenskene er utvilsom redd for sistnevnte. Det er heller ikke uten grunn at mang en svenske – og sikkert mange andre – lurer på hvorfor EU ikke griper inn denne gangen?

Det tynnes ...

Med Volvo i Kina, Saab som kanskje går konkurs og Scania – som er et av Sveriges sterkeste varemerke – som kanskje blir MAN så begynner det for alvor å tynnes i svensk bilindustri.

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Sinna svenske er verdens sterkeste lastebil

scania02
scania02

Dette er framtidens lastebil: