Audi A3 2,0 TDI kan chippes til 185 hk/ 410 Nm.  (Foto: Benny Christensen)
Audi A3 2,0 TDI kan chippes til 185 hk/ 410 Nm. (Foto: Benny Christensen)

Hvilken Audi-motor er best til trimming?

Terje har konkrete planer om mer effekt i sin Audi A3.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Jeg har en ny (brukt) bil på gang. Har bestemt meg for Audi A3 SportBack med dieselmotor. Så til spørsmålet: Hvilken motor bør jeg velge? 1,9 TDI på 130 hk eller 2,0 TDI på 140 hk. Må også legge til at bilen skal chiptunes. Så både holdbarheten og effekten er viktig. Anbefalinger???

Mvh. Terje.

Benny svarer:

Hallo Terje.

Jeg har veldig sansen for A3 SB, kompakt og tøff samtidig som den har overraskende god plass – den fysiske størrelsen tatt i betraktning.

Når det gjelder hvilken motor du bør gå for så vil jeg helt klart anbefale 2,0 TDI på 140 hk / 320 Nm 1,9 TDI-en har 130 hk / 310 Nm – så på papiret så er ikke forskjellene så veldig store.

Grunnet til min anbefaling er at 2-literen både er en nyere og en bedre motor rent teknisk. Bakdelen er at biler med denne motoren koster noe mer enn ditto med 1,9-literen.

Dette er biler som det er lett å få litt mer futt i. Styr unna såkalte ”power-bokser” og gå for en seriøs omprogrammering. Det koster litt mer, men er etter min mening verdt det.

1,9 TDI kan tunes fra 130 hk / 310 Nm til 165 hk / 380 Nm

2,0 TDI kan tunes fra 140 hk / 320 Nm til 185 hk / 410 Nm

Selv om forskjellene på disse to motorene ikke er så stor før tuning – så øker som du ser forskjellene en del etter tuning, særlig på momentet.

Prisen du må betale for dette ligger på ca. 5000 kroner. Husk også at det skal betales ekstra hk-avgift for den økte effekten.

Jeg kan love deg at du merker forskjell, samtidig som dieselforbruket synker. Jeg hadde selv A3 2,0 TDI med 185 hk og på langkjøring var det så å si ikke mulig å få den til å bruke over halvliter'n på mila.

Drivverket og særlig clutchen blir det svake punktet her, så unngå i størst mulig gra riv-starter og kjør med ”innsiden” av hodet!

Del med Facebook-vennene dine


LES OGSÅ: Dette må du vite om chiptuning

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: