Nå har du muligheten til å skaffe deg en helt unik Jaguar XK150. Denne finnes kun i et eksemplar.
Nå har du muligheten til å skaffe deg en helt unik Jaguar XK150. Denne finnes kun i et eksemplar.

Jaguar XK150 Foxbat: Dette er bilen som egentlig ikke finnes

Her på Broom.no har vi etter hvert nesten fått en liten tradisjon på å lete opp stasjonsvogner som egentlig ”ikke finnes”.

Tidligere har vi hatt blant annet Mustang, et par Corvetter, Benteley og noen Porscher – for å nevne noen. Dette er siste skudd på den stammen: Jaguar XK150 ”Foxbat” Woody Sports Estate.

Slik ser woody-Jaguaren ut bakfra
Slik ser woody-Jaguaren ut bakfra

For å se hele annonsen, klikk her:

Bare to eksemplarer skal ha blitt bygget og kun bilen du ser på bildene finnes igjen. Og ikke nok med det – du kan til og med få kjøpe den!

Det er det engelske auksjonshuset Bonhams som selger den sjeldne fuglen. Prisen forventes å ligge på mellom 34 – 40 000 euro. Altså en del lavere enn hva en originalutgave av en XK150 selges for.

Grunnen til det er nok at bilens bakende ikke er like eksklusiv som fronten. Her er det nemlig bakparten av en Morris Minor – dog i woody utgave, som er transplantert over til Jaguaren.

Resultatet av denne transplantasjonen er mildt sagt omdiskutert. De verste engelske bil-puritistene ryktes å gråte seg i søvn etter å ha sett kreasjonen ...

Svart skinn og rattet på
Svart skinn og rattet på

Jaguar XK150 ble produsert i Coventry, England mellom 1957 og 1961. Denne bilen er opprinnelig en 1959-modell og motoren er den originale 3,4-liter rekkesekser på 193 hestekrefter.

Dette var skikkelig gromme biler for sin tid, og ”versting-utgaven” hadde hele 269 hk. Bilene er relativt sjeldne. Bare 9382 eksemplarer så dagens lys, og den ble erstattet med den legendariske Jaguar E-type.

Del med Facebook-vennene dine

Les også: