DYRT:  Statsminister Jens Stoltenberg må innse at pensjonsreformen ble langt dyrere enn antatt.  (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)
DYRT: Statsminister Jens Stoltenberg må innse at pensjonsreformen ble langt dyrere enn antatt. (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

Stoltenberg: – Å stemme er et svar på terroren

Håper flest mulig bruker stemmeretten – også de som vil stemme annet enn Arbeiderpartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Å stemme er et mektig og flott svar fra det norske folk på 22. juli-terroren, var Jens Stoltenbergs budskap da han gikk på husbesøk i valgkampinnspurten.

–Hvorfor er det ekstra viktig å stemme i år?

–Det er alltid viktig å stemme, men det er ekstra viktig i år, fordi det vil være et veldig mektig og flott svar fra det norske folk på den volden vi opplevde 22. juli. Og derfor tror jeg mange kommer til å bruke stemmeretten i år, sier han til TV 2 Nyhetene.

Sammen med kona Ingrid Schulerud avga han stemme på Uranienborg skole i Oslo søndag ettermiddag.

– Bruk stemmeretten! Politikk handler om viktige ting. Men i tillegg så er det en veldig fin måte at vi sammen markerer at vi bruke den umistelige gaven det er å kunne stemme trygt og fritt i et demokratisk land.

–Er det bedre å bruke stemmeretten enn å sitte hjemme, også for de som stemmer Frp?

– Jeg mener det er bra at alle bruker stemmeretten, også de som stemmer på andre partier enn Arbeiderpartiet. Det er demokrati at folk har ulike meninger og stemmer på ulike partier.

LES ALT OM VALGET PÅ POLITISK.NO