ny2-partileder-omsorg-F - Eldreomsorg åpnet den siste partilederdebatten

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) måtte tåle kritikk fra alle politiske kanter for regjeringens håndtering av eldreomsorgen da den siste partilederdebatten før valget åpnet fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag ble det kjent at Arbeidstilsynet anmelder Trondheim kommune for hele 26.100 brudd på arbeidsmiljøloven i fjor. Lovbruddene har funnet sted innenfor helse- og omsorgssektoren. Denne uken var Stoltenberg selv i Trondheim og holdt fram nettopp eldreomsorgen som spesielt imponerende.

- Det har vært for dårlige rutiner. Det er alvorlig. I mange kommuner og sykehus har det vært flere brudd på arbeidsmiljøloven, innrømmet han fredag under partilederdebatten sendt på NRK1.

Han understreket imidlertid at regjeringen fortsatt sikter mott de målene som er satt til 2015.

- Alle har krav på omsorg, akutt helsehjelp og hjemmehjelp. Jeg vil takke alle de som har løpt rundt og fått fram disse eksemplene for sånn skal det ikke være i landet vårt, sa han.

Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide pekte på at eldreforliket inneholdt forbedring av de eldres rettigheter og at det skulle følge penger med. (©NTB)