HØRTE SMELL: Thorbjørn Sørland bor i nabolaget. Han forteller at datteren, som bor i nabohuset til den fengslede 27 åringen, ble bekymret over hva 27 åringen fant på.  (Foto: TV 2 / SCANPIX)
HØRTE SMELL: Thorbjørn Sørland bor i nabolaget. Han forteller at datteren, som bor i nabohuset til den fengslede 27 åringen, ble bekymret over hva 27 åringen fant på. (Foto: TV 2 / SCANPIX)

Nabo av 27-åringen i Larvik fikk raketter i veggen

Naboer til den fengslede 27-åringen fikk raketter i stueveggen i Larvik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Midt i et nabolag nær Hovland i Larvik skal den nå fengslede 27-åringen ha avfyrt hjemmelagde raketter.

Naboer TV 2 Nyhetene har snakket med i nabolaget forteller at de ofte hørte smell fra 27-åringens eiendom.

– Hun var ganske oppgitt

Thorbjørn Sørland bor rett ved den siktede 27-åringen. Han forteller at datteren, som bor i nabohuset til den fengslede 27-åringen, ble bekymret over hva 27-åringen fant på.

– Jeg forsto på datteren min at hun var ganske oppgitt da rakettene begynte å gå i veggen der, men da unnskyldte han seg med at han hadde gjort en liten feilnavigering. Men han var ikke helt edru heller, forteller Sørland til TV 2.

Tidligere fredag ble den 27 år gamle mannen varetektsfengslet for ulovlig oppbevaring av sprengstoff. Han må sitte i fullstendig isolasjon med brev-, medie- og besøksforbud.

Nok til å lage 200 kilos bombe

Mannen er siktet for blant annet å oppbevare sprengstoff. Politiet beslagla også flere våpen, noen av disse kunne se ut til å være et hjemmelaget eller modifisert automatvåpen.

– Vi har funnet kunstgjødsel og ingredienser tilstrekkelig til å lage cirka 200 kilo sprengstoff, og vi har også funnet noen gram annet sprengstoff, sier politiinspektør Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Det var i forbindelse med et annet forhold at politiet oppsøkte mannen og gjorde funnet av bombemateriale og ulovlige våpen. Politiets bombegruppe ble tilkalt og gjennomsøkte stedet. Pågripelsen av mannen skal ha skjedd uten dramatikk.

LES OGSÅ: Politiet fant kunstgjødsel nok til å lage en 200 kg stor bombe

Ekstreme holdninger mot muslimer

27-åringen er tidligere dømt for ordensforstyrrelse, og sto i fjor tiltalt for brudd på våpenloven.

I 2004 fikk han 30 dagers betinget fengsel for besittelse av våpen som ble definert for å kunne skyte gasspatoner. Ifjor ble han frifunnet for å inneha tre våpen siden de var gjort ubrukelige. Senere samme år søkte han på ny om våpentillatelse, noe som også ble innvilget. Politiet i Vestfold opplyser at de nå vil revurdere denne tilllatelsen.

Politikilder TV 2 har vært i kontakt med opplyser at mannen ikke skal tilhøre noe organisert høyreekstremt miljø. Men TV 2 vet at han har vært aktiv på nettforum med tilløp til ekstreme holdninger mot muslimer.

Politiet sier at de ikke ser noen forbindelse med 27-åringen og terrorsiktede Anders Behring Breivik som sto bak bomben mot Regjeringskvartalet i Oslo og massakren på Utøya.