Terrorfrykt stanser åpningen av fotballbane i Oslo

Fordi sekkene med gummikuler lignet på kunstgjødselsekkene til terrorsiktede Anders Behring Breivik, er åpningen av den nye kunstgressbanen til idrettslaget Grüner fotball utsatt på ubestemt tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Egentlig skulle den lille fotballklubben på Grünerløkka i Oslo ha storstilt åpning av sin nye fotballbane søndag. Byråden for miljø og samferdsel, Jøran Kallmyr (Frp), skulle klippet snor, og skolekorpset skulle spilt før et dramatisk oppgjør mot naboklubben Lille Tøyen skulle innvie banen.

Manglet gummigranulat

– Det er med tungt hjerte jeg må informere om at gjenåpningen av Dælenenga kunstgress må utsettes. Det er ikke noe morsomt, men jeg håper på forståelse for at vi har møtt på en overmakt når dere hører hvorfor vi ikke blir klare til 11. september, skriver leder Jon Hernæs i idrettslaget til alle de inviterte til søndagens planlagte åpning.

Etter en lang anleggsperiode manglet bare påkjøring av sand og omtrent 50 tonn gummigranulat fredag.

Ble holdt igjen av PST

Da entreprenøren skulle hente konteineren med den importerte gummien, fikk de imidlertid beskjed om at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hadde nektet utlevering.

– Årsaken er at den kom i samme type sekk som kunstgjødsel, og innkjøp av store kvanta av slikt materiale, følges av naturlige årsaker nøye opp av PST etter sommerens terroranslag, sier Hernæs til NTB.

Nå vil det gå minst en uke før sekkene er gjennomsøkt og fotballbanen kan ferdigstilles av firmaet som for øvrig heter PST Sport. (©NTB)