DnB NOR sine lokaler i Drøbak ble ranet kl 09.41. (Foto: MMS: Hanne Taalesen)
DnB NOR sine lokaler i Drøbak ble ranet kl 09.41. (Foto: MMS: Hanne Taalesen)

Bankran i Drøbak og Vestby

To av DnB NORs filialer i Drøbak og Vestby er ranet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Follo-politiet opplyser til TV 2 Nyhetskanalen at en person er pågrepet på Heer i Akershus.

– Politiet har pågrepet en mann på Heer i Frogn kommune. Han var iført olabukse og blå hettegenser. Politiet har og sikret seg ransutbyttet som den pågrepne personen var i besittelse av, opplyser kommunikasjonsrådgiver Christina Jeanette Ek.

vestby (Foto: MMS: Hanne Taalesen)
vestby (Foto: MMS: Hanne Taalesen)
Akershus Amtstidendes nettugave melder at DnB NORs filial i Drøbak er ranet igjen, fire måneder etter at det forrige ranet fant sted.

Follo politidistrikt opplyser i en pressemelding at politiet fikk melding om bankran i DnB NOR sine lokaler i Vestby i dag kl 09.12 og bankran i DnB NOR sine lokaler i Drøbak kl 09.41.

Det skal ifølge amta.no være én gjerningsmann som ranet filialen i Drøbak, og vedkommende skal ha brukt kniv under ranet.

Politiet i Follo opplyser til NTB at det trolig er snakk om én gjerningsmann og at de dermed ser en sammenheng mellom ranene. Mannen er tidligere ransdømt.

Politiet sier videre at raneren ikke fikk med seg penger fra filialen i Vestby, men at han fikk med seg et ukjent beløp i Drøbak.

– Ikledd olabukse og palestinaskjerf

Gjerningsmannen var ikledd olabukse, blå genser med hette og et palestina-skjerf, og skal ha truet med kniv begge steder.

Follo-politiet opplyser klokken 10.30 at det på begge steder er observert en rød bil.

– Politiet jobber ut fra en teori om at det kan være samme gjerningsperson. Politiet har ikke fått melding om at noen er fysisk skadet under ranene. Gjerningspersonen skal ikke ha fått med seg penger fra Vestby. Han skal ha fått med seg et mindre pengebeløp fra Drøbak, skriver politiet i pressemeldingen.

DnB NORs informasjonsdirektør sier til NTB at den første filialen som ble ranet, ikke oppbevarer kontanter.

– Dette er et rådgivningskontor og inneholder ikke kontanter, sier informasjonsdirektør i DnB NOR, Thomas Midteide.